Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Δελτίο Τύπου για την ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου Πάρου

         

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάρος, 20 Οκτωβρίου 2020

 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              

    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                

         

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου Πάρου

 Στην τελική ευθεία μπαίνει, μετά και την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η συνεργασία του Δήμου Πάρου με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό "Cost - European Cooperation in Science & Technology", η ένταξη των Αρχαίων Λατομείων ως περίπτωση μελέτης στο πρόγραμμα «Cost Action 18110 - Underground Built Heritage as catalyser for Community Valorisation». Η δράση αυτή θα έχει αποτέλεσμα την προστασία και ανάδειξη  των ανενεργών λατομείων μαρμάρου στο Μαράθι.

 


  Αποτελεί μέρος της δυναμικής και αποφασιστικό κομμάτι της δημιουργίας απτού και διαχρονικού  έργου   της  Δημοτικής Αρχής, η ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς αυτής, της οποίας η φήμη και η λάμψη, ξεπέρασε τα στενά όρια του νησιού.

 Με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο, ερευνητική ομάδα επισκέφθηκε  τα αρχαία λατομεία μαρμάρου των Νυμφών,  ώστε να αναδείξει την  αξία  τους, μέσω σύγχρονων μεθόδων καταγραφής και ψηφιοποίησης της πρωτογενούς πολιτισμικής πληροφορίας.

 Στo φυσικό, αυθεντικό τουριστικό Κυκλαδίτικο προϊόν που διαθέτει η Πάρος, προστίθεται ακόμα ένας  θησαυρός (η Παρία Λίθος),  μία  μοναδική πολιτισμική κληρονομιά. Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει εφόδιο προβολής του νησιού, μετατρέποντάς το παράλληλα σε κέντρο έρευνας, με τη συνδρομή της τεχνολογίας και τη συμμετοχή άκρως εξειδικευμένων επιστημόνων σε σχετικά θέματα.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου