ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ


Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση για τις Ανεμογεννήτριες στο 

_____________________________________________________________________________  

 
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Πάρος, 21 Φεβρουαρίου 2017
      ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
         ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                     
  


Συγκέντρωση υπογραφών για τις ανεμογεννήτριες
   
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας καλέσαμε όλους τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους φίλους της Πάρου να προσυπογράψουν το διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

Σήμερα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να προσυπογράψει το ψήφισμά μας αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει διαδικτυακά, να προσέλθει στο Δημαρχείο Πάρου να  το υπογράψει χειρόγραφα.


Επίσης, όσοι φορείς, σύλλογοι ή/και ιδιώτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια υπογραφών, μπορούν να προμηθευτούν από το Δήμο Πάρου και το Γραφείο Δημάρχου έντυπα ειδικά σχεδιασμένα για αυτό τον σκοπό.


____________________________________________________________________________


  Ο αγώνας μας για τις ανεμογεννήτριες βρίσκει συνεχώς νέους συμμάχουςΠΗΓΗ: HTTP://WWW.902.GR

ΚΚΕ

Ερώτηση για την εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλ. Ρευμάτων


Ερώτηση για την εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλ. Ρευμάτων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη (23-12-13) και με νέα απόφασή του στις 18-12-14 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι της επένδυσης με τίτλο "Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" ΑΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 218,5 mw για τα νησιά Πάρο, Νάξο, Άνδρο και Τήνο. Πρόκειται για επενδύσεις που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μεγάλων αιολικών πάρκων και τη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Οι τοπικές κοινωνίες των νησιών είναι ανάστατες με την εξέλιξη αυτή και οι Δήμοι των νησιών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση κινείται στον αντίποδα της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών των κατοίκων τόσο των νησιών, όσο και της χώρας γενικότερα. Στόχος της είναι η διασφάλιση υψηλών κερδών για τους επενδυτές. Ανάμεσα στα πολλά ενδεικτικά αναφέρουμε:
Το πολύ μεγάλο αρχικό μέγεθος της προβλεπόμενης θα επιδράσει καταστροφικά στην τοπική οικονομία (π.χ. στον τουριστικό τομέα, στην κτηνοτροφία, στον αγροτικό τομέα κλπ).
Οι προτεινόμενες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων αλλοιώνουν το κυκλαδίτικο τοπίο, είναι έξω από την κλίμακα των νησιών και δικαίως προκαλούν τη διαμαρτυρία των τοπικών Συλλόγων των νησιών.
Το υψηλό ποσοστό κάλυψης εδαφών από αιολικές εγκαταστάσεις δεν αφορά μόνο τις ανεμογεννήτριες, αλλά και τη διάνοιξη νέων οδών, καθώς και τα έργα διασύνδεσης, την εγκατάσταση υποσταθμών μέσης/υψηλής τάσης και σταθμών μετατροπής εναλλασσόμενου/συνεχούς ρεύματος.
Το αρχικό μέγεθος των αιολικών πάρκων μπορεί εύκολα να αυξηθεί στην πορεία, όπως δείχνει και το παράδειγμα της Νότιας Εύβοιας με άδειες επέκτασης των επενδύσεων.
Όταν αποσβεστεί η επένδυση θα απομείνουν τα κουφάρια των παλιών ανεμογεννητριών μαζί με όγκους τσιμέντου στην περιοχή.
Το ευνοϊκό νομοθετικό περιβάλλον για αλλαγή χρήσεων γης, μπορεί να λειτουργήσει εμπρηστικά σε ολόκληρη την περιοχή.
Δεν πρόκειται για καινούργια εξέλιξη, αλλά εντάσσεται στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθείται διαχρονικά σε ολόκληρη την ΕΕ, από όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως "χρωματισμού". Πρόκειται για την πολιτική που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό μέσα και απ’ τα "πράσινα τέλη", σε βιομηχανοποίηση και καταστροφή δασών και περιοχών αγροτικής γης, σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και φθηνή εργατική δύναμη για τους εργαζόμενους του ενεργειακού κλάδου, με μοναδικό στόχο την υψηλή κερδοφορία των επενδυτών που προκρίνουν σήμερα επενδύσεις στις ΑΠΕ γιατί διασφαλίζουν γρήγορη απόσβεση των κεφαλαίων τους.
Αποδεικνύεται, για μία ακόμα φορά, πως η απελευθέρωσης της ενέργειας, η ανάπτυξη με κριτήριο το ποσοστό κέρδους, δεν οδηγεί στη λαϊκή ευημερία. Αποδεικνύεται πως η συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί το ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, του ενιαίου κρατικού φορέα ενέργειας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να σταματήσει η εγκατάσταση των τεράστιων αιολικών πάρκων στα προαναφερθέντα νησιά με τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να ικανοποιηθούν οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων των νησιών και των υπολοίπων περιοχών της χώρας, διασφαλίζοντας φθηνό και επαρκές ρεύμα για τα λαϊκά στρώματα, ελαχιστοποίηση των επιδράσεων στο περιβάλλον, ενεργειακή ασφάλεια, μόνιμη σταθερή δουλειά με μισθό και συνθήκες εργασίας που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες για τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Σε τι ενέργειες θα προβεί ενάντια στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων».  


________________________________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Ορίστηκε νέα δικάσιμος της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων (Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Πάρου) κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας,  για την Τετάρτη 24.05.2017.

Παρακαλούμε όπως υπογράψετε όλοι ηλεκτρονικά το Ψήφισμα μας :ΕΔΩ!!!
__________________________________________________________________________________
Απόσπασμα Συνέντευξης Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου στο "Κανάλι Ένα 90,4 FM Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά" στις 16/02/2017 για τις Ανεμογεννήτριες      Ακούστε ΕΔΩ!!!

                 __________________________________________________________________________


    
                                     
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Πάρος, 10 Φεβρουαρίου 2017
 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
   ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  


ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου.

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες, τους φορείς του νησιού και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους,   καλεί τους Πολίτες της Πάρου να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο καίριο ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Πάρο.

Φίλοι και Φίλοι της Πάρου,

Επειδή, εκτιμάται ότι η  σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα έχει ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία.

Επειδή, η υπάρχουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση ΑΠΕ όχι μόνο δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, αλλά αντιθέτως επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές και στην περίπτωσή της Πάρου, σε καταφύγια άγρια ζωής.

Επειδή, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου και όχι την καταστροφή τους.

Επειδή, οι ανεμογεννήτριες  είναι θορυβώδεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, και  καταστροφικές για τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.Γι’ αυτό εμείς,

Λέμε ΟΧΙ στη αλλοίωση του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την καταστροφή του τουρισμού.

Λέμε ΟΧΙ στην ακύρωση της όποια αναπτυξιακής πορεία του νησιού μας.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και επιθυμούμε υψηλή ποιότητα ζωής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Όποιος πολίτης θέλει να συμμετέχει ενεργά με τις γνώσεις του και τις απόψεις του, καλείται να πλαισιώσει την Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες. Επίσης, αναρτούμε στο διαδίκτυο σχετικό ψήφισμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές από τους Παριανούς και τις Παριανές, τους κατοίκους και φίλους του νησιού μας και όλους τους ενδιαφερόμενους.
Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας
Πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και αφίσες είναι εδώ διαθέσιμα
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΡΟΣ 1  - ΑΡΧΙΛΟΧΟΣΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου