Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Βράβευση Καθηγητών Κοινωνικού Φροντιστηρίου



Σε μία σεμνή τελετή στο Δημαρχείο της Πάρου, βραβεύτηκαν οι Εθελοντές Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ.κ. Επιτροπάκης Αναστάσιος - Φυσικός, Ζούλας Μάριος - Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καλπάκογλου Σωτήρης - Μαθηματικός, Μπιζά Χριστίνα - Φιλόλογος (Φιλολογικό Φροντιστήριο) και Φραγκούλη Άννα - Φιλόλογος.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ιδρύθηκε την 20η Ιουλίου 2016, επί της Προεδρίας του κ. Μικέ Λεοντή στο ΝΠΔΔ Κ.Π.Π.Α, και έχει ως στόχο τη πρόσθετη διδακτική στήριξη και τη προσφορά ίσων ευκαιριών σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Τη περσινή διδακτική χρονιά, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Κ.Φ, με μια απρόσμενα θετική εξέλιξη, τη συνέχιση των μαθημάτων και την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο αναλυτικά, κατά την χειμερινή λειτουργία είχαμε την τιμή να δεχτούμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από 9 διαφορετικές ειδικότητες εκπαιδευτικών εκ των οποίων τελικώς παρέδωσαν ολοκληρωμένο φάκελο αίτησης συμμετοχής οι 5 εξ'αυτών, ενώ κατά τη καλοκαιρινή λειτουργία προσέφεραν πρόσθετη διδακτική στήριξη 3 εθελοντές. Για το 2017-18 συμπληρώθηκαν άνω των 250 ωρών εθελοντικής διδασκαλίας.

Για τη παρακολούθηση των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 16 μαθητές εκ των οποίων ολοκλήρωσαν τις απαιτούμενες διαδικασίες και ωφελήθηκαν οι 10 εξ' αυτών,  οι 5 σε παραπάνω από ένα μάθημα. Ενώ,η προσφερόμενη εθελοντική στήριξη μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες 32 παιδιών

Οι τρόποι ενημέρωσης τόσο των εθελοντών όσο και των εν δυνάμει ωφελούμενων μαθητών πραγματοποιήθηκε με δημοσιεύσεις α) στο τοπικό τύπο, β) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γ) στη σελίδα του Δήμου Πάρου και δ) με τη στενή συνεργασία και επικοινωνία των διευθύνσεων των σχολείων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μεμονωμένα ή ομαδικά για τον συντονισμό και την καλύτερη λειτουργιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο Δήμος Πάρου και το ΚΠΠΑ ευχαριστεί θερμά,
τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας: κ.κ. Επιτροπάκη Αναστάσιο, Ζούλα Μάριο, Καλπάκογλου Σωτήρη, Μπιζά Χριστίνα (Φιλολογικό Φροντιστήριο) και Φραγκούλη Άννα,
τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κα Κάγκανη Άννα και κα Ροπαΐτου Μαργαρίτα,
τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δήμου Πάρου κ. Μαλινδρέτο Χαράλαμπο για την στήριξη του στη λειτουργία Κ.Φ,
τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη των Λυκείων για την πολύ καλή συνεργασία καθ’ όλη τη σχολική χρονιά καθώς και,
την  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που με μεγάλη προθυμία συνεπικουρούσε στην ενημέρωση γονέων & μαθητών.

Τέλος, τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και την τελική βράβευση επιμελήθηκε η συντονίστρια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κας Κυδωνιέως Αθανασία - Κοινωνική Λειτουργός, η οποία στην ομιλία της επεσήμανε τα εξής:

«Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης. Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς μας για την εξαιρετική τους συνεργασία.
Τους μεν εθελοντές από τα ιδ. φροντιστήρια γιατί εργάστηκαν αθόρυβα και λόγω της αυτονομίας και της εμπειρίας τους ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου όλο το βάρος της σχολικής χρονιάς με ελάχιστη υποστήριξη από εμάς,
Τους δε υπόλοιπους εθελοντές για την υπευθυνότητα, την συνέπεια και την εκλεκτή επικοινωνία όλη τη σχολική χρονιά.
Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή και είναι τιμή μου που μέσα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο γνωρίζω και συνεργάζομαι με ανθρώπους, που πέρα από την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, διακρίνονται επίσης για το ήθος & τη προσωπικότητά τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου