Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Πράγα - Πάρος σε απευθείας σύνδεση για πρώτη φορά








            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 8 Iουνίου 2018
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ   
                                 
             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πράγα - Πάρος σε απευθείας σύνδεση για πρώτη φορά

Με ένα θερμό καλωσόρισμα υποδεχθήκαμε σήμερα στις 7:05 το πρωί, τη πρώτη απευθείας πτήση με 88 επιβάτες, από την Πράγα στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου.

Τα εποχιακά δρομολόγια από τη πόλη της Πράγας αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 02 Οκτωβρίου με τις πτήσεις να πραγματοποιούνται κάθε 11 ημέρες (Τρίτη ή Παρασκευή) και το επόμενο δρομολόγιο να είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουνίου.

Οι απευθείας πτήσεις charter θα γίνονται με αεροπλάνα τύπου Boeing737  της SMARTWINGS που ανήκει στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Τσεχίας Travel Services A.S. Είναι χωρητικότητας 120 ατόμων και θα διακινεί τουρίστες από 4 τσέχικα τουριστικά γραφεία με προορισμό την Πάρο και τη Νάξο

Από πλευράς Δήμου Πάρου, η υποδοχή που επεφύλαξε η Αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου στον Κυβερνήτη, το προσωπικό και στους πρώτους επισκέπτες από την Πράγα ήταν εντυπωσιακή. Παράλληλα ευχαρίστησε την εκπρόσωπο της Εταιρείας TRAVELS SERVICES A.S για την εμπιστοσύνη στις προοπτικές που έχει ο τόπος μας και την παρουσία τους σήμερα εδώ.

Ο Κυβερνήτης του σκάφους, με τη σειρά του δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στη Πάρο προκείμενου να εγκαινιάσει τη σύνδεση του νησιού με την Πράγα και την Τσεχία. Επιπλέον πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της καριέρας του που ένας Δήμος υποδέχεται τον ίδιο και το προσωπικό της πτήσης τόσο φιλόξενα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες εμπέδωσης καλύτερης συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος επεσήμανε "η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Πράγας με την Πάρο, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στο νησί μας. Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και τις επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να καταρτίσουμε ένα σχέδιο πρότασης που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων από την Ελλάδα και το εξωτερικού και θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας.

Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή των αποτελεσμάτων των συντονισμένων ενεργειών μας όλο αυτό το διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου