Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη πρόοδο των εργασιών στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αλυκής



 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πάρος, 6 Iουνίου 2018
   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
     ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                        
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς αλιευτικού καταφυγίου στην Αλυκή της Πάρου αποτέλεσε για χρόνια ένα όνειρο ζωής και πάγιο αίτημα των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλων όσων επιθυμούσαν να προσεγγίζουν το λιμάνι της από την θάλασσα.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας την προσπάθεια και τον αγώνα των προηγούμενων διοικήσεων,  πέτυχε με συντονισμένες προσπάθειες να ξεπεράσει χρονίζοντα εμπόδια και προβλήματα και να προχωρήσει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες  τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου.
     Η υλοποίηση του έργου και αφού υπερκεράστηκαν τα όσα προβλήματα προέκυψαν στην πορεία, προχωράει με γοργούς ρυθμούς και βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο καθώς σήμερα τοποθετούνται τα πρώτα μπλόκια.  
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό αλιευτικό καταφύγιο της Αλυκής, ένας στρατηγικής σημασίας λιμένας για την περιοχή αλλά και όλου του νησιού της Πάρου, θα παρέχει σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις στους αλιείς,  θα συμβάλει στον ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών και στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, ήτοι την αλιεία.
Επιπλέον, το έργο είναι ενταγμένο στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Πάρου για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού καθώς ο εξωραϊσμός της περιοχής και η δυνατότητα προσέγγισης σκαφών αναψυχής από τη θάλασσα, αναμένεται να στηρίξει τον τουρισμό και την τουριστική επιχειρηματικότητα της τοπικής κοινωνίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τοπική κοινωνία, που συνδράμει με την υπομονή και ανεκτικότητα της στην κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου.
 





                            

  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου