Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ενέργειες για να καθιερωθεί η Πάρος στην αγορά της κρουαζιέρας




                        








           


           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 8 Δεκεμβρίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ένα θερμό καλωσόρισμα, μία γεύση από την Παριανή φιλοξενία και ένα ακόμα βήμα για να καθιερωθεί η Πάρος στην αγορά της κρουαζιέρας»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποχώρησαν και φέτος τα πληρώματα και οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν το λιμάνι της Πάρου. Σε κάθε κρουαζιερόπλοιο που προσέγγιζε το λιμάνι διοργανώνονταν μία μικρή τελετή υποδοχής που περιελάμβανε ανταλλαγή αναμνηστικών και  ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

Στις τελετές υποδοχής, τον Δήμο εκπροσωπούσε η χωρική Αντιδήμαρχος Πάρου κα Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου. Στόχος ήταν ένα θερμό καλωσόρισμα αλλά και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και γαστρονομίας. Ο πλοίαρχος, οι αξιωματικοί και οι υπεύθυνοι των εταιρειών ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία αυτή και άπαντες δήλωναν εντυπωσιασμένοι από την εγκάρδια υποδοχή, με την κίνηση των επισκεπτών στην αγορά της Πάρου να είναι αυξημένη και τους επιβάτες τους να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί.

Επιδίωξή μας είναι να θεμελιωθούν συνεργασίες και να καταλήξει να γίνει βασική η επιλογή του κεντρικού λιμένα Πάρου από τις εταιρείες κρουαζιέρας που πλέουν στις Κυκλάδες. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε υποδομές μέσω του MASTERPLAN, για τον ασφαλή ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων και την εύκολη αποβίβαση των επιβατών στο κέντρο της πόλης.

Η δημιουργία προβλήτας αναμένεται να προσθέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επιλογή του κεντρικού λιμένα της Πάρου στους καθιερωμένους προορισμούς προσέγγισης από τις εταιρείες, σε  αντίθεση με σήμερα  που τα κρουαζιερόπλοια βρίσκονται αγκυροβολημένα αρόδο και μεγάλη μερίδα επιβατών δεν αποβιβάζεται καν.

Ο τομέας του τουρισμού αποτελεί την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για το νησί της Πάρου, για το λόγο αυτό έχουμε όλοι ευθύνη, ο Δήμος Πάρου, τουριστικοί πράκτορες, τοπικοί φορείς, πολιτιστικοί και εμποροεπαγγελματικοί σύλλογοι, να τονίσουμε και να αναπτύξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να προβάλουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου και να οδηγήσουν σε αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας στο νησί μας. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου