Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Δελτίο Τύπου για τη "Γιορτή Handball Δημοτικών Σχολείων Δήμου Πάρου"
   

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 8 Μαΐου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                            
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
                             
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 06 Μαΐου 2017 διεξήχθη στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Αρχίλοχου-Μάρπησσας, η 1η Γιορτή Handball Δημοτικών Σχολείων Πάρου, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, το Γραφείου Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Κυκλάδων - Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κα Ουρανία Ρινακάκη και η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε) – Τμήμα Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  μικροί αθλητές των κατηγοριών Μίνι και Προμίνι, οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν σε μια αθλητική γιορτή που σκοπό είχε να βιώσουν τα παιδιά την χαρά του αθλητισμού και να γνωρίσουν το άθλημα της Χειροσφαίρισης, μέσα από δραστηριότητες τόσο ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, η Σχολικής Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ουρανία Ρινακάκη, ο εκπρόσωπος της Ο.Χ.Ε. κος Κωνσταντίνος Κότσιρας και το καλωσόρισμα έκλεισε με την ομιλία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού και συντονιστή της εκδήλωσης Μανώλη Μαλαματένιου.

Αναλυτικά η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: α) τις αρχικές ομιλίες και τη παρουσίαση του αθλήματος και των ομάδων που είχαν συσταθεί από τους αθλητές, β) τα παιχνίδια εκγύμνασης και τους αγώνες μεταξύ των ομάδων και γ) τελετή λήξης και παράθεση μίας μίνι δεξίωσης για τους μικρούς αθλητές και τους συνοδούς τους στην έξοδο του γηπέδου.

Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ότι ο αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή και πως με τον αντίπαλο δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα, ενώ οι αγώνες έγιναν χωρίς βαθμολογία και τελικό νικητή, καθώς σκοπό είχαν τη συμμετοχή και τη χαρά που απορρέει από αυτήν και όχι το αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε) κ.  Κώστα Κότσιρα - Περιφερειακό Ομοσπονδιακό Προπονητή Νοτίου Αιγαίου & Υπεύθυνου Ανάπτυξης και κ.  Δημήτρη Σκάρλο, Τεχνικό Σύμβουλο Ανάπτυξης, Ομοσπονδιακό Προπονητή  Under15 στα κορίτσια & Πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΣΥΠΧΕ), για την παρουσία τους στη γιορτή.  Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής κα Ουρανία Ρινακάκη για τη πρόταση συνδιοργάνωσης αυτή της εκδήλωσης και την ανεκτίμητη βοήθεια για την επιτυχή υλοποίησή της.


Ο Δήμος Πάρου με όραμα αλλά και προοπτική για τον αθλητισμό, δουλεύει ασταμάτητα για την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του και τη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του, στο νησί μας.


  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου