Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Εκδήλωση με θέμα «Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Απολογισμός - Προοπτικές - Προκλήσεις για το μέλλον».




Ο Δήμος Πάρου στα πλαίσια της παρουσίασης μιας σειράς αξιόλογων Ελλήνων πολιτικών προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της νεότερης ιστορίας των Ελλήνων, και με αφορμή την επέτειο της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (σημερινή ΕΕ), τίμησε στην Κυριακή 27 Μαϊου 2017, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, σε συνεργασία με τον Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με θέμα : «Η ιστορική απόφαση της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Απολογισμός - Προοπτικές - Προκλήσεις για το μέλλον».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κα Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κος Χρήστος Αναστασίου, Δρ. Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» , η κα Αναστασία Σαμαρά - Κρίσπη, Δρ. Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και ο κος Αντώνης Αρκάς, Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάρου  επισήμανε ότι «Ευελπιστούμε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει την  καλύτερη κατάθεση σεβασμού στη μνήμη τουΚωνσταντίνου Καραμανλή της Ενωμένης Ευρώπης” και για να τιμήσουμε  τη μεγάλη «φιλοδοξία» του για μια Ελλάδα σύγχρονη και Ευρωπαϊκή σε μια Ενωμένη Ευρώπη, σε όλους τους τομείς και κυρίως σε θέματα Ανθρωπισμού, Αλληλεγγύης και Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου