Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή υλικού για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στην Ουκρανία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 01 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Πάρου στηρίζει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία

 Ο Δήμος Πάρου απευθύνει έκκληση στους πολίτες για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή υλικού για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στην Ουκρανία. 

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται τούτες τις ώρες δίπλα μας, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, και προσευχόμαστε να σταματήσει ο πόλεμος και να πρυτανεύσει η διπλωματική οδός, η σύνεση η λογική. Καλώ από σήμερα τους συμπολίτες μας να συνδράμουν σε είδη πρώτης ανάγκης, για να στηρίξουμε τα θύματα του πολέμου, μεταξύ των οποίων και Έλληνες ομογενείς. Είναι η ελάχιστη κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που μπορούμε να κάνουμε τις τραγικές αυτές ώρες σε όσους δοκιμάζονται σκληρά από τη φρίκη του πολέμου.»

 


 

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει άμεση ανάγκη σε:

• ξηρά τροφή και τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά Δημητριακά, Μπισκότα, Γάλα εβαπορέ, Κονσέρβες, Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα.

• Ιατρικά γάντια, Μάσκες, Γάζες, Οινόπνευμα,  Φυσιολογικούς ορούς, Αντισηπτικά χεριών, Κρέμες εγκαυμάτων, Betadine, Αντιπυρετικά, Παυσίπονα, Αντιβιοτικά και παιδικά Σιρόπια.

 

Η συγκέντρωση των προτεινόμενων ειδών θα διενεργείται στο Δημαρχείο Πάρου καθημερινά, από σήμερα 01.03.2022,  μέχρι και την Τρίτη 08.03.2022 και ώρες 08:00 μέχρι 14:00.

Ο Δήμος Πάρου καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν την ανθρωπιστική δράση και σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό και τους Ιατρούς του κόσμου θα φροντίσει για τη μεταφορά τους στις εμπόλεμες περιοχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πάρου : 2284360100.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου