Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Εκτενής Ενημέρωση για τις πυρκαγιές στο νησί, την αντιμετώπισή τους και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των άλσων και αλσυλλίων του νησιού





          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πάρος, 06 Ιουλίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                    

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

Ενημέρωση του Δήμου Πάρου για τις πυρκαγιές στο νησί από 27.06 - 02.07

·                             Την Κυριακή 27.06.2021 μέχρι τη Δευτέρα 28.06.2021 ξέσπασε πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της 

                  κοινότητας Κώστου.

·                          Με το ξέσπασμα της πυρκαγιάς η κινητοποίηση για την κατάσβεσή της ήταν τεράστια και τέθηκε σε         

                εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ.

 

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Κώστου τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από πολύωρες μάχες με τις πολλές και διαφορετικές εστίες φωτιάς. Ευτυχώς, από την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη διαχείριση της κατάστασης και στην κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς και για το ενδιαφέρον και τις κατ’ αρμοδιότητα ενέργειές από τη θέση ευθύνης τους, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση,  τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. κ. Στέφανο Κολοκούρη, τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Σ. Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σταμούλη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκη,  τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραρχο κ. Παναγιώτη Κοτρίδη,  τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Ανθούλη, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου Υποπυραγό κ. Δημήτρη Καραπαναγιώτη  και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου κ. Γεώργιο Μποζίκη.

Ειδικότερα, η επιχείρηση την πρώτη ημέρα συντονιζόταν από τον Αρχιπύραρχο κ. Παναγιώτη Κοτρίδη και στη συνέχεια από τον Υποστράτηγο κ. Σταμούλη, τον Ταξίαρχο κ. Ανθούλη, και τον διευθυντή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου κ. Καραπαναγιώτη, σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου κ. Θανάση Σάμιο. Παρόντες στην επιχείρηση κατάσβεσης ήταν επίσης, ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  κος Κώστας Ροκονίδας. Παράλληλα, υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και με τον θάλαμο επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος. Ο άριστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέδειξε ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

 

 

Τα εύσημα και το ευχαριστώ όλων μας αξίζουν τα μάχιμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι πιλότοι των εναέριων μέσων κατάσβεσης που με τις άριστες ικανότητες, τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία τους, παρά το μέγεθος της πυρκαγιάς και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφεραν να μην πλησιάσει η φωτιά τις κατοικημένες περιοχές και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, προασπίζοντας παράλληλα με αποτελεσματικό τρόπο τις περιουσίες και τις οικίες των συνδημοτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 37 πυροσβέστες με 17 οχήματα,  47 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Κυκλάδων) καθώς και σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας, στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και στους εργαζόμενους και τις δομές του Δήμου Πάρου, καθώς και στους Αντιδημάρχους Πάρου κ.κ.  Θανάση Σάμιο, Βατίστα Ρούσσο και Δώρα Σαρρή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο, στους Προέδρους των κοινοτήτων Κώστου κα Ειρήνη Ρούσσου, Αρχιλόχου κ.Ευστράτιο Χριστόφορο, Λευκών κ. Γιάννη Κονταράτο και Μάρπησσας κα Άννα Αντωνοπούλου και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Χάρη Γιουρτζίδη.

Στις 28 και 29 Ιουλίου ο Δήμος Πάρου με ιδίους πόρους σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις κάλυψε την σίτιση και διαμονή των πυροσβεστών, ενώ τις επόμενες ημέρες, η Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Πάρου (ΚΔΕΠΑΠ) και το Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου (ΚΠΠΑ),   συνέδραμαν με διαμονή-φαγητό και με φαγητό αντίστοιχα. 

Το Λιμενικό Σώμα διέθεσε σκάφος για τη μεταφορά των πυροσβεστών στην Πάρο, τα τουριστικά γραφεία Anemomylos Travel του Βαγγέλη Καρποδίνη και Erkyna Travel του Δημήτρη Πετρόπουλου και οι κ.κ. Σταύρος Τριπολιτσιώτης, Παντελής Μπαφίτης και Νίκος Γεμελιάρης, ανέλαβαν τις μεταφορές των πυροσβεστών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων όπου χρειάστηκε. Επίσης, ο κ. Χρήστος Καραχάλιος παραχώρησε την υδροφόρα του.

Επιπροσθέτως, σχετικά με την πυρκαγιά που ακολούθησε στις 2 Ιουλίου  στην περιοχή Καμπί της Πάρου, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, αυτή έσβησε σε λίγες ώρες με τη συνδρομή των επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, τις υδροφόρες και τα μηχανήματα έργου του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ). Στη κατάσβεση επίσης συμμετείχαν τα χωματουργικά μηχανήματα του Λατομείου του κ. Γιώργου Λουκή και ο  κ. Σταύρος Λουκής, με τις υδροφόρες τους οι κ.κ. Σάββας Σιφναίος, Στέλιος Σιφναίος και Αντώνης Σκιαδάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγκαιριάς κ. Κώστας Πούλιος με τον τοπικό σύμβουλο κ. Ανδρέα Κουταλίδη, ιδιώτες  και πολλοί εθελοντές. Για την κατάσβεση της, υπήρχε συνεχής επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ του Δήμου Πάρου, του  υπεύθυνου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή του ΑΤ Πάρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλος ο μηχανισμός του Δήμου Πάρου παραμένει σε επιφυλακή. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε απολογισμό με σκοπό να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλήγματα που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στο φυσικό περιβάλλον και θα εξετάσουμε τα νέα δεδομένα για την πρόβλεψη και αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στο μέλλον.

Τέλος, ο Δήμος Πάρου προτίθεται να οργανώσει την άμυνα και προστασία των αλσών και αλσυλλίων της Πάρου, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων  με αντικείμενο την Δασοπυρόσβεση και την Δασοπροστασία με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων τηλεελέγχου και τελεχειρισμού.

 

 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΑΠΟ 27/06/2021-02/07/2021

 

 

27/06/2021

 Ενεργοποίηση σχεδίου ΙΟΛΑΟΥ – Συντονισμός : Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

·      Άμεση αποστολή όλων των μηχανημάτων έργου του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και του Πετρόπουλου Ζαχαρία που είναι στο μητρώο της Π.Ν.Α, καθώς και ιδιωτών – ιδιοκτητών Βυτιοφόρων & Μηχανημάτων Έργου.

·      Άμεση εύρεση επιχειρήσεων για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, μεταφοράς-μετακίνησης και στέγασης των πυροσβεστών που ήρθαν στο νησί της Πάρου, σε συνέχεια αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

·      Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Α.Τ. Πάρου ήταν σε επιφυλακή για τυχόν ανάγκη εκκένωσης των παρακείμενων οικισμών

 

28/06/2021

·   Έλεγχος και καταγραφή ζημιών από τον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θανάση Σάμιο, την πρόεδρο της κοινότητας Κώστου Ειρήνης Ρούσσου και τον υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου.

·      Νέες Εστίες Φωτιάς – Συντονισμός : Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

·      Άμεση αποστολή όλων των μηχανημάτων έργου του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και του Πετρόπουλου Ζαχαρία που είναι στο μητρώο της Π.Ν.Α, καθώς και ιδιωτών – ιδιοκτητών Βυτιοφόρων & Μηχανημάτων Έργου.

·    ΑΙΤΗΜΑ από τον Δήμαρχο Πάρου με αρ.πρωτ.:11484/28-06-21 προς την Π.Ν.Α και την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των Κοινοτήτων Λευκών, Κώστου, Αρχίλοχου και Μάρπησσας του Δήμου Πάρου.

Με το υπ’αρ. 5607/30-06-2021 έγγραφό της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας απάντησε ότι «θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του άρθρου του Ν.4662/2020, καθώς η έκδοση αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αναφέρονται στην κήρυξη μίας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας συνδέεται με το μέγεθος της κινητοποίησης του δυναμικού και των μέσων που είναι πλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.»

·      Παραχώρηση οχημάτων στα ανώτερα στελέχη και στο Ανακριτικό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διευκόλυνση των προβλεπόμενων ενεργειών-εργασιών τους σχετικές με την καταγραφή και αντιμετώπιση της Πυρκαγιάς.

·      Ο Δήμος Πάρου αναλαμβάνει τη σίτιση, μεταφορά-μετακίνηση και στέγαση των πυροσβεστών και ανώτερων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

·      Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται, το πυροσβεστικό σώμα και ο Δήμος Πάρου μπαίνει σε επιφυλακή  για ενδεχόμενη αναζωπύρωση της φωτιάς.

·      Επικοινωνία με Δ/νση Δασών Κυκλάδων για την αναδάσωση των δημοτικών δασικών εκτάσεων.

·      Επικοινωνία με το ΣΠΑΠ – Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, για την απόκτηση τεχνογνωσίας και τις ενδεχόμενες δράσεις που μπορούν να γίνουν για την ανάπλαση των καμένων εκτάσεων.

·      Εξέταση νέων δεδομένων για τη πρόβλεψη και αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

  

29/09-02/07/2021

 ·      Ο Δήμος Πάρου έχει αναλάβει τη σίτιση (3 γεύματα καθημερινώς), μετακίνηση-μεταφορά και στέγαση των Πυροσβεστών που έχουν παραμείνει στο νησί της Πάρου σε επιφυλακή για τον κίνδυνο νέας αναζωπύρωσης, με τη συνδρομή των δημοτικών δομών Κ.Π.Π.Α (σίτιση) και ΚΔΕΠΑΠ (σίτιση και παροχή διαμονής στο Σπίτι της Λογοτεχνίας στις Λεύκες), και ιδιωτών κατόχων τουριστικών λεωφορείων –ταξί για τη μετακίνηση, (ERKYNA TRAVEL, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΑΦΙΤΗΣ και ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΙΑΡΗΣ).

·      Επίσης, στο σημείο της φωτιάς παραμένουν υδροφόρες του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, σε 24ωρη βάση.

·      Στις 02/07/2021 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Καμπί της Κοινότητας Αγκαιριάς, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, η οποία έσβησε επιτυχώς, μέσα σε λίγες ώρες με τη συνδρομή των επίγειων τμημάτων και των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, ήτοι 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο, τις υδροφόρες και τα μηχανήματα έργου του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και ιδιωτών, καθώς και πολλών εθελοντών. Για την κατάσβεση της, υπήρχε συνεχής επικοινωνία και συντονισμός μεταξύ του Δήμου Πάρου, του υπεύθυνου αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος και του Διοικητή του ΑΤ Πάρου.

·      Ο Δήμαρχος Πάρου  με το υπ’αρ.πρωτ.11925/02-07-2021 έγγραφο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Αγκαιριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Οι  ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ το προηγούμενο διάστημα της Πυρκαγιάς, για το 2021 από τον ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ είναι οι εξής:

 

1.    ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 17 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ την τελευταία διετία και ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάρου (ΔΕΥΑΠ), σε συνεννόηση με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου.

2. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΔΑΣΩΝ-ΑΛΣΥΛΛΙΩΝ

Κ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

1) Αλσύλλιο Εκατονταπυλιανής                     : 15,50 στρέμματα

2) Αλσύλλιο Αγ. Άννας                                     :  2,20 στρέμματα

3) Αλσύλλιο Αγ. Ισιδώρου                               :  9,10 στρέμματα

4) Αλσύλλιο Αγ. Αναργύρων                           :  6,20 στρέμματα

5) Αλσύλλιο Φραγκομονάστηρο                     :  2,00 στρέμματα

                                                            ΣΥΝΟΛΟ : 35,00 στρέμματα

Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ

1) Αλσύλλια Αγ. Αποστόλων                             : 16,30 στρέμματα

2) Αλσύλλια Καμαρών                                       : 8,30  στρέμματα

3) Αλσύλλιο Παλιόμυλου                                  : 6,80  στρέμματα

4) Αλσύλλιο Ανάληψης                                   : 5,50  στρέμματα

5) Αλσύλλιο πλησίον γηπέδου                       : 3,10 στρέμματα

                                                            ΣΥΝΟΛΟ :40,00 στρέμματα

 Κ. ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ

1) Αλσύλλιο Αγ. Αντωνίου                              : 6,40 στρέμματα

2) Αλσύλλιο Χωματίστρας                              : 5,00 στρέμματα

3) Αλσύλλιο Προδρόμου                                 : 3,60 στρέμματα

                                                           ΣΥΝΟΛΟ :15,00 στρέμματα

 Κ. ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ

1) Αλσύλλιο Αγ. Γεωργίου                              :   9,50 στρέμματα

2) Αλσύλλιο έναντι Ένωσης                            :   7,30 στρέμματα

3) Αλσύλλιο Καμπί                                          :   3,20 στρέμματα

                                                           ΣΥΝΟΛΟ :20,00 στρέμματα

 Κ. ΛΕΥΚΩΝ

1) Μεγάλο Αλσύλλιο                                       : 32,00 στρέμματα

2) Μικρά Αλσύλλια                                         :   5,50 στρέμματα

                                                           ΣΥΝΟΛΟ : 37,50 στρέμματα

 Κ. ΚΩΣΤΟΥ

1) Μικρά Αλσύλλια                                         : 2,50 στρέμματα

                                                           ΣΥΝΟΛΟ : 2,50 στρέμματα

Κ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

1) Αλσύλλιο Ξεχωριανής                                : 27,20 στρέμματα

2)  Αλσύλλιο Π. Λιβαδιού                               : 11,80 στρέμματα

3) Αλσύλλια Δρυού                                         :   6,70 στρέμματα

4) Αλσύλλια στροφή Μάρπησσας                 :   4,30 στρέμματα

                                                              ΣΥΝΟΛΟ : 50,00 στρέμματα

                                               ΓΕΝΙΚΟ  ΣΥΝΟΛΟ :200,00 στρέμματα

 

 

3.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΦΥΟΥΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ (ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ)

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

Ο καθαρισμός αφορά : α)Τμήματα των οικισμών , β)Τμήματα του  δημοτικού οδικού δικτύου του νησιού τα οποία θεωρούνται ότι έχουν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και γ) το οδικό δίκτυο στο οποίο παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων  κατά τη θερινή περίοδο (πρόσβαση σε παραλίες ), του Δήμου Πάρου.

 

 Α) Κ. ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ: 1) Δρόμος προς Κακάπετρα 2) Δρόμος προ Άγιο Αρσένιο, 3) Δρόμος προς Κρυό-Μαρτσέλο, Καλάμι, 4) Δρόμος Πούντας–Κάμπου, 5) Δρόμος προς Πεταλούδες, 6) Δρόμος προς Μοναστήρι  Αγίων Αναργύρων, 7) Δρόμος Καμαρών, 8) Δρόμος από Παροικία έως Παρασπόρο , 9)τμήματα οικισμών

ΣΥΝΟΛΟ : 57,00 στρέμματα

 

Β) Κ. ΝΑΟΥΣΑΣ: 1) Δρόμος προς Σάντα Μαρία, 2) Δρόμος προς Αμπελά,   3) Δρόμος προς  Κολυμπήθρες, 4) Δρόμος Καμαρών, 5) Δρόμος από Νάουσα έως διασταύρωση Αμπελά, 6) Δρόμος από Νάουσα  έως διασταύρωση προς Κολυμπήθρες , 7) τμήματα οικισμών                                                                         ΣΥΝΟΛΟ : 71,00 στρέμματα

 

Γ) Κ. ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ: 1) Δρόμος προς Μώλο, 2) Δρόμος Γλυφάδες, 3) Κεντρικός δρόμος , 4) τμήματα οικισμών                                                          ΣΥΝΟΛΟ : 22,00 στρέμματα

 

Δ) Κ. ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ: 1) Δρόμος Αλυκή-Αγκαιριά, 2) Δρόμος προς Καμάρι , 3) Δρόμος Μακριά Μύτη, 4) Δρόμος Αλυκή–Βουτάκος, 5) Δρόμος από Αλυκή προς παλιό αεροδρόμιο, 6) τμήματα οικισμών                                     ΣΥΝΟΛΟ :35,00 στρέμματα

 

Ε) Κ. ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ: 1) Δρόμοι προς Λογαρά, 2) Δρόμος προς Πούντα Beach, 3) Δρόμος προς  Τσερδάκια, 4) Δρόμος προς  Χρυσή Ακτή, 5) Δρόμοι προς Πίσω Λιβάδι, 6) τμήματα οικισμών                                                               ΣΥΝΟΛΟ : 50,00 στρέμματα

 

ΣΤ) Κ. ΚΩΣΤΟΥ: 1) Δρόμος προς Αγία Κυριακή, 2) Δρόμος προς Αγ. Νικόλαο, 3) Δρόμοι προς Επαρχιακό δίκτυο, 4) τμήματα οικισμών      ΣΥΝΟΛΟ : 25,00 στρέμματα

 

Ζ) Κ. ΛΕΥΚΩΝ: 1) Δρόμος προς Μύλους, 2) Δρόμος προς Αγ. Πάντες, 3) Δρόμοι πέριξ αλσυλλίων, 4) τμήματα οικισμών                                         ΣΥΝΟΛΟ : 25,00 στρέμματα

 

                             

3. Προμήθεια και τοποθέτηση νέων κρουνών και φωλιών, συντήρηση παλαιών από την ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

 

4.Ενημέρωση πολιτών για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων εντός οικισμών.

 

5. Ενημέρωση πολιτών από τα ΜΜΕ του Δήμου Πάρου, όταν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς, με βάση τα δελτία πρόγνωσης της Πολιτικής Προστασίας.

 

6. Καθαρισμός σε μέρη του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, που δεν έχει γίνει παρέμβαση από την Περιφέρεια. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου