Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Ενημέρωση για την Τουριστική Προβολή της Πάρου


              

 

 

               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Πάρος, 01 Μαρτίου 2021

        ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 

                     ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

 

Ενημέρωση για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Πάρου

Καταιγισμός δημοσιεύσεων σε διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες για το νησί

 

Σε HΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία, Γαλλία και Ιταλία «ταξιδεύει» η Πάρος από τις αρχές του χρόνου με προτάσεις διακοπών και άρθρα, τα οποία έρχονται ως επιστέγασμα του «μπαράζ» των  διεθνών επαφών που έχουν αρχίσει οι εκπρόσωποι  του Δήμου με επαγγελματίες του τουρισμού από τον περασμένο Νοέμβριο.

 Συγκεκριμένα, το «GoNomad», η αμερικάνικη  ταξιδιωτική  ιστοσελίδα που παρουσιάζει ιστορίες δημοσιογράφων που ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς, παρουσιάζει την Πάρο ως «τον προορισμό που ικανοποιεί σχεδόν όλες τις ανάγκες του επισκέπτη»  και αναδεικνύει με προτάσεις της,  τα πιο όμορφα αξιοθέατα του νησιού. (https://www.gonomad.com/170634-paros-greece-the-quiet-heart-of-the-cyclades).

Η  γνωστή βρετανική ιστοσελίδα «Robb Report»  αναφέρει  την Πάρο ως “ το νησί με την Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μαγευτικές παραλίες, καταπράσινα βουνά και  ρουστίκ αγροτικά χωριά»  (https://robbreport.co.uk/travel/robb-recommends-paros-greece-2802828/), ενώ στην  ταξιδιωτική ιστοσελίδα της η blogger Sue Cockell σημειώνει  ότι «Το νησί της Πάρου στις Κυκλάδες έχει όλα όσα αναζητάτε σε αυτήν την αρχέτυπη εμπειρία του ελληνικού νησιού. Φανταστείτε όμορφες παραλίες, παραδοσιακά ψαροχώρια, ταβέρνες πάνω στο νερό, γραφικές εκκλησίες και λαβυρινθικούς δρόμους.»  ( https://www.suewherewhywhat.com/what-to-do-in-paros-for-2-days/).

Η επίσης βρετανική «Evening Standard» συγκαταλέγει την Πάρο στα «20 Ελληνικά νησιά για επίσκεψη» και προτείνει αξιοθέατα , εστιατόρια και καταλύματα για τους επισκέπτες. ( https://www.standard.co.uk/escapist/travel/best-greek-islands-to-visit-a3869661.html).


Ο καταιγισμός των δημοσιεύσεων συνεχίζεται με
bloggers να ξεχωρίζουν την Πάρο ως ιδανικό προορισμό διακοπών:

To johnyafrica.com , η ταξιδιωτική ιστοσελίδα του Travel Blogger Johnny Africa παρουσιάζει σε άρθρο του συνοπτικά, την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην Πάρο, δίνοντας έμφαση στη Νάουσα. (https://johnnyafrica.com/greek-island-hopping-itinerary/#Day_11-15_Paros_and_Antiparos). Στο goingawsemeplace.com,  την ταξιδιωτική ιστοσελίδα του Travel Blogger  Will Tang, ο τελευταίος σε άρθρο του χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Μέσα σε μία μέρα μπορεί κανείς να δει όλα τα πανέμορφα αξιοθέατα της Πάρου και να αφιερώσει λίγο χρόνο σε μια από της μοναδικές παραλίες της» (https://goingawesomeplaces.com/greek-island-hopping-in-the-western-cyclades-14-day-greece-itinerary/).

Στο eatsleepbreathtravel.com,  την ταξιδιωτική ιστοσελίδα της δημοσιογράφου Hannah Logan, η τελευταία σε άρθρο της για την εμπειρία της από την Πάρο χαρακτηρίζει το νησί ως «το αγαπημένο της»https://eatsleepbreathetravel.com/greece-itinerary/).  Στο traverse-blog.com,  η αμερικανίδα blogger Megan Arzbaecher, διηγείται  την όμορφη εμπειρία της στην Πάρο (https://www.traverse-blog.com/5-off-beaten-path-greek-islands/) ενώ στο missmovealt.com,  την ταξιδιωτική ιστοσελίδα της  blogger Oonagh Blair-Quigg παρουσιάζεται με θαυμασμό η Πάρος ως   «Κομμάτι του Παραδείσου»
(
https://missmovealot.com/our-big-fat-greek-island-escape-part-2-paros/).

Επίσης, οι δημοσιεύσεις συνεχίζονται και σε άλλες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως:

-Το voyagetips.com, την ιταλική ταξιδιωτική συμβουλευτική ιστοσελίδα. Για την Πάρο αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Χάρη στην κεντρική της τοποθεσία, η Πάρος είναι εύκολα προσβάσιμη από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για island hopping στις Κυκλάδες». (https://www.voyagetips.com/it/paros-grecia/)

-Το  brokebackpacker, την αγγλική ιστοσελίδα η οποία ειδικεύεται στους backpackers. Η Πάρος χαρακτηρίζεται ως « νησί με όμορφα γραφικά χωριά και αξιόλογα καταλύματα».(https://www.thebrokebackpacker.com/how-to-enjoy-the-greek-islands-on-a-budget/)

- Το voyagesetenfants. η γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα, σε άρθρο της για «Family trips»  στις Κυκλάδες προτείνει την Πάρο  ως προορισμό διακοπών, τονίζοντας ότι « είναι ένα νησί εύκολα προσβάσιμο και με όμορφες παραλίες».
(
https://www.voyagesetenfants.com/tag/cyclades/)

Τέλος, οι εναλλακτικές δυνατότητες της Πάρου παρουσιάστηκαν πρόσφατα και στη γερμανική αγορά, όπου η τάση για διακοπές στη φύση, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις συχνές αναζητήσεις στη Google μέσω συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιά. Επιβεβαιώνεται δε και από τις επισκέψεις στις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες της Γερμανίας σχετικά με δραστηριότητες στην ύπαιθρο, οι οποίες κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το 2020. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα Komoot που είχε 8,5 εκατ. επισκέψεις τον Ιούλιο του 2020 έναντι 4 εκατ. τον Ιούλιο του 2019, η  Πάρος φαίνεται να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των Γερμανών και όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, προτείνεται για πεζοπορία στον Αρμενιστή και ποδηλασία στη Νάουσα
(https://www.komoot.com/discover/Aegean_Sea/@37.4154514%2C26.0347777?sport=hike), (https://www.komoot.com/smarttour/1258927)

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε ότι : «Διανύουμε εδώ και ένα χρόνο μια νέα, πρωτόγνωρη για τα καθιερωμένα πρότυπα, τουριστική περίοδο. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην, πράγμα που έχει επηρεάσει τόσο τα ταξιδιωτικά κίνητρα όσο και τους τρόπους και τη μεθοδολογία προσέγγισης των αγορών. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι δουλεύουμε αθόρυβα αποφεύγοντας επικοινωνιακές  εξάρσεις για εσωτερική κατανάλωση.  

Εμείς, στον Δήμο Πάρου, αντιληφθήκαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται και προσαρμόσαμε την τακτική μας σε όσα οι νέες συνθήκες απαιτούν. Καταλάβαμε ότι οι  άνθρωποι δεν αγοράζουν απλώς τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά την προσδοκία μιας εμπειρίας.

Επομένως το κρίσιμο ζητούμενο για κάθε προορισμό είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης εμπειριών με χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας και άριστης εξυπηρέτησης.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας εργαστήκαμε συστηματικά αναθερμαίνοντας καταρχήν τις διεθνείς επαφές μας ταυτόχρονα με την καθημερινή σχεδόν ενημέρωση των επαγγελματιών του νησιού για όσα προέκυπταν στο πλαίσιο των παραμέτρων της πανδημίας. Και συνεχίζουμε προσεγγίζοντας με ακρίβεια τις αγορές και τις ομάδες κοινού που αναμένεται να προηγηθούν στα ταξίδια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από την περσινή που, παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε να την κρατήσουμε σε ικανοποιητικά, συγκριτικά με άλλες περιοχές, επίπεδα.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου