Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Αποκατάσταση πλακοστρώσεων στους παραδοσιακούς οικισμούς


 

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                           Πάρος, 10 Φεβρουαρίου 2021

      ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και νέο τεχνικό έργο από το Δήμο Πάρου

Αποκατάσταση πλακοστρώσεων στους παραδοσιακούς οικισμούς

 

Ένα νέο έργο ύψους περίπου 60 χιλ. ευρώ ξεκίνησε να υλοποιείται με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας στους πεζούς, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση των παραδοσιακών οικισμών της Πάρου.

Τα έργα αφορούν ανακατασκευή της πλακόστρωσης σε σημεία που εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές, καθώς και κατασκευή ραμπών πεζών σε πεζοδρόμια στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Παροικιάς.

Ειδικά για τις πλακοστρώσεις προβλέπονται εργασίες όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στην υποδομή, έτσι ώστε το έργο να έχει διάρκεια σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα, κατά περίπτωση οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι:

-           Αποξήλωση υπάρχουσας πλακόστρωσης

-           Βελτίωση της υπόβασης με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα

-           Προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων και εσχαρών

-           Διάστρωση νέου δαπέδου από ντόπιες πέτρες

-           Ανακατασκευή αρμολογήματος

Τα έργα πραγματοποιούνται μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία θα επιβλέψει και τις εργασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, «πρόκειται για ακόμα ένα έργο που συμπληρώνει τις παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα για να αναβαθμίσουμε τους οικισμούς μας τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Ο γνώμονάς μας είναι διττός: αφενός η βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους, αφετέρου η διατήρηση των παραδοσιακών προτύπων που έχουν καταστήσει το νησί μας ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα της Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις εργασίες, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας».  

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου