Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Ενημέρωση για τις ενέργειες αντιμετώπισης της ρύπανσης στον κόλπο της Παροικιάς

                   

 

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Πάρος, 26 Oκτωβρίου 2020

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                              

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               

        

 

                    Ενημέρωση για τις ενέργειες αντιμετώπισης της ρύπανσης στον κόλπο της Παροικιάς

 

          Τις πρωινές ώρες της Κυριακής 4/10/2020 εντοπίστηκαν κηλίδες πετρελαίου στην περιοχή Βίντζι στον κόλπο της Παροικιάς.  Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου, του Δήμου Πάρου και του Λιμεναρχείου Πάρου  για την αποτροπή ενδεχόμενης μετακίνησής τους στις παραλίες της Παροικιάς,  την απορρύπανση με ειδικές απορροφητικές πετσέτες και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

          Συγχρόνως, ενεργώντας σύμφωνα με το υφιστάμενο σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης και λόγω της έκτασής της, ενεργοποιήθηκε η από 18-12-2019 σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος για τη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του "Δ.Λ.Τ.Πάρου-Αντιπάρου", με  την εξειδικευμένη εταιρεία ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.  η οποία με την χρήση αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό  της αντιμετώπισε επιτυχώς τη ρύπανση, καθάρισε το θαλάσσιο περιβάλλον και παρέλαβε τα πετρελαιοειδή απόβλητα.

          Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το αποδεικτικό συλλογής και μεταφοράς που επίδωσε η εταιρεία στο Λιμενικό Ταμείο στις 15/10/2020, η ποσότητα των απόβλητων απορρύπανσης που περισυλλέχθηκαν ήταν περίπου 400 κιλά, τα οποία μεταφέρθηκαν με το υπ' αρ. ΥΜΚ9136 κλειστό όχημα και τα οποία διατέθηκαν προς αξιοποίηση στην εταιρεία POLYECO A.E. με έδρα τον Ασπρόπυργο. Την ύπαρξη και τις ενέργειες  της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. για την καταπολέμηση της ρύπανσης επιβεβαιώνει και η υπ’ αρ. 2261.1/2020 έκθεση του Λιμεναρχείου Πάρου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

          Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του πολυτιμότερου κεφαλαίου του τόπου μας, η διαφύλαξη των φυσικών πόρων, της πανίδας και χλωρίδας και η προάσπιση της Δημόσιας υγείας είναι ζωτικού ενδιαφέροντος για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου-Αντιπάρου και τον Δήμο Πάρου, που διαθέτουν εγκεκριμένο σχέδιο για την άμεση αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας από πετρελαιοειδή και λοιπές επιβλαβείς για το περιβάλλον ουσίες.

 Έκθεση συλλογής και μεταφοράς 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου