Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου Δήμου Πάρου - Ψήφισμα Συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑΠΑ


          



         


          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 01 Ιουλίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                                              
                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα Συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑΠΑ 
για τα δημοσιεύματα στον Ηλεκτρονικό Τύπο

                Την Παρασκευή 26/06/2020 πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ, κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε, εκτός ημερησίας και μετά από αίτημα της δημοτικής συμβούλου και Προέδρου του ΣΥΔΙΣΑΠΑ, ιατρού κας Χριστίνας Κάλλους-Δαφερέρα, η δημοσίευση συκοφαντικών και ανακριβών πληροφοριών στη διαδικτυακή σελίδα fileleutheros.net αναφορικά με τη λειτουργία του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και τη μισθοδοσία της από τον Δήμο Πάρου.

                Η κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα, έθεσε στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου αντίγραφο της μισθοδοτικής της καρτέλας, με τις αντιμισθίες που έχει λάβει ως Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Μάιο  του 2020, από την οποία προκύπτει η συνολική αμοιβή των 10.656,87 ευρώ για τους 6 μήνες, ήτοι μικτά 1.776 ευρώ τον μήνα. Επίσης, επέδειξε το ιστορικό των τιμολογίων για την παροχή υπηρεσιών της ως Ιατρός εργασίας στο Δήμο Πάρου από το 2016 έως και σήμερα, από το οποίο προκύπτει η συνολική αμοιβή των 9.885 ευρώ μικτά, ήτοι κατά μέσω όρο 2471,25 ευρώ κατ’ έτος. Ενώ αντίστοιχα από τη ΔΕΥΑΠ η αμοιβή της ως ιατρός εργασίας είναι κατ’ έτος 1.400 ευρώ μικτά. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι η αμοιβή της ως ιατρός εργασίας για τους 200 και πλέον μόνιμους δημοτικούς υπαλλήλους, συν των εποχικών υπαλλήλων συν των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ, είναι κατά μέσο όρο, 3.871,25 ευρώ κατ’ έτος, ήτοι 323 ευρώ μικτά, μείον 20% κρατήσεις δηλαδή 259 ευρώ τον μήνα. Επίσης, όπως η ίδια ανέφερε, ήταν η μόνη γιατρός που έδωσε προσφορά για τις υπηρεσίες αυτές καθώς κανένας άλλος συνάδελφός της δεν ενδιαφέρθηκε να αναλάβει τη θέση αυτή.

Επιπλέον, η κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι την ίδια χρονική περίοδο, έχει παρευρεθεί ως γιατρός και άνευ αμοιβής, σε όποια αθλητική ή πολιτιστική εκδήλωση της έχει ζητηθεί, ενώ έχει εξετάσει και έχει εκδώσει ιατρικές βεβαιώσεις σε εκατοντάδες αθλητές και παιδιά από αθλητικούς συλλόγους, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, ο Αθλητικός Όμιλος Πάρου κ.α. Πολύ σημαντική είναι επίσης η προσφορά της ως εθελόντρια γιατρός κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου και πραγματοποίησε πάμπολλες ιατρικές επισκέψεις ανά το νησί σε ύποπτα κρούσματα.

Σε συνέχεια των παραπάνω, και καθώς τα ποσά και οι κατηγορίες της οποία της προσήπταν τα δημοσιεύματα ήταν αναληθή και ανακριβή, η κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα, ζήτησε από το σώμα να  πάρει θέση έναντι των δημοσιεύσεων και των πρακτικών σπίλωσης και διαπόμπευσης ενός μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό της. Ακόμη, απαίτησε τη δημόσια συγνώμη του μέσου και του δημοσιογράφου για τα ψευδή δημοσιεύματα. 

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξή του προς τη δημοτική σύμβουλο και ιατρό κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα με το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης. Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωση Πάρου ψήφισαν λευκό και ζήτησαν να εξετάσουν τα στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η ίδια παραπάνω. Τα στοιχεία αυτά που προσκόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να λάβει γνώση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη Δημοτική Σύμβουλο κα Χριστίνα Κάλλους-Δαφερέρα, η οποία εκτελεί υποδειγματικά τα καθήκοντά της ως Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ και με την ιδιότητά της ως ιατρός επιτελεί τα τελευταία χρόνια αναμφισβήτητα σημαντικό κοινωνικό έργο στο νησί μας.
Η ανθρώπινη υπόληψη και η ατομική αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμες και δεν θα πρέπει να είναι αντικείμενα εκφοβισμού και εκβιασμού από οποιονδήποτε.
Ως εκ τούτου, καταδικάζουμε απερίφραστα τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την ανήθικη σπίλωση του ονόματός της από το διαδικτυακό Μέσο fileleutheros.net, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μία πρωτοφανή εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον της.
Ζητούμε να αφαιρεθεί οποιοδήποτε σχετικό δημοσίευμα και ο ιδιοκτήτης του Μέσου να απολογηθεί δημοσίως ώστε να αποκαταστήσει την υπόληψη της κας Χριστίνας Κάλλους-Δαφερέρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου