Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με οικονομικά και τεχνικά ζητήματα, αποφάσεις επί προκηρύξεων διαγωνισμών και λοιπά θέματα




            





            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 30 Απριλίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για οικονομικά και τεχνικά ζητήματα,
αποφάσεις επί προκηρύξεων διαγωνισμών και λοιπά θέματα

            Την Τρίτη 28/04/2020 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο συζητήθηκαν διάφορα οικονομοτεχνικά ζητήματα, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με μία σειρά διαγωνισμών.

            Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Δεύτερη αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 καθώς και η  Τρίτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020 Δήμου Πάρου, ενώ εγκρίθηκε ο  απολογισμός και προϋπολογισμός του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Πάρου – Αντιπάρου.

            Σημαντικές ήταν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν και αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας. Δηλαδή, η λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά εξεύρεση και μίσθωση ακινήτων στη Κοινότητα Παροικίας για δημιουργία Πράσινων Σημείων και η λήψη απόφασης για την προκήρυξη δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά την αγορά ακινήτου για την εγκατάσταση των Μονάδας Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ) και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων της Διαχειριστικής Ενότητας Πάρου.

Η Δημοτική Αρχή προχωράει σοβαρά και υπεύθυνα στην υλοποίηση του προγράμματος της, και στην εκτέλεση ενός πολυσύνθετου χρηματοδοτικού προγράμματος, ενόψει του ιδιαίτερου καλοκαιριού που ακολουθεί. 

Λυπούμαστε όμως που το κύριο μέρος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε εν απουσία όλων των μελών της αντιπολίτευσης, τα οποία επικαλούμενα πρόβλημα στη διαδικασία, επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά, όπως και σε αντίστοιχη συνεδρίαση το 2016 που αφορούσε το σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάρο, να μην καταθέτουν τις απόψεις τους επί αυτού του καίριου ζητήματος που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία του νησιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου