Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ενέργειες Δήμου Πάρου για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού




          



           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Πάρος, 11 Μαρτίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                            
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
        


 Ενέργειες Δήμου Πάρου για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

Ο Δήμος Πάρου βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και συνδράμει στο έργο του Υπουργείου Υγείας, εφαρμόζοντας πιστά τα μέτρα που ανακοινώνονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.


Στο πλαίσιο αυτό, ανέβαλε τις όποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις προς αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων και ανέστειλε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ,   των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών καθώς και όλων των σχολικών μονάδων. Επίσης, ανεστάλη η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου και των λοιπών καλλιτεχνικών τμημάτων, ενώ οι δημοτικοί  χώροι γυμναστικής και άθλησης, λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν, απαιτείται η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων της Πάρου, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Για το λόγο αυτό, στις 26/02/2020 με το υπ΄αρ. 3030 έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεμπάμπης κάλεσε σε συνάντηση τους εκπροσώπους του Κέντρου Υγείας και των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στην Πάρο. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η σύνταξη και κυκλοφορία ενός ενημερωτικού οδηγού όπου θα επισημαίνονται οι οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Οι οδηγίες στάλθηκαν μέσω email σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις υπηρεσίες και τους φορείς της Πάρου, την επομένη ημέρα. Επιπλέον,  συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μίας νέας συνάντησης με τη συμμετοχή όλων των απασχολούμενων στο τομέα της Υγείας στην Πάρο.  Στόχος, να συζητηθούν τα νέα δεδομένα για την πορεία και αντιμετώπιση του κορονοϊού, και να συσταθεί ιατρική-επιστημονική ομάδα. Η τελευταία, θα πραγματοποιεί κατ' οίκον επισκέψεις όπου και όταν χρειάζεται, έτσι ώστε τα πιθανά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στην πηγή τους, και να περιορίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στο Δήμο Πάρου, του Δημάρχου Πάρου κ. Μάρκου Κωβαίου με τους Αντιδημάρχους και τον  επιστημονικό Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πάρου κ. Γιώργο Τζανίδη. Στη συνάντηση αποφασίστηκε, ο Δήμος Πάρου να συνδράμει με την Τεχνική του Υπηρεσία, στη διαμόρφωση ενός ειδικού χώρου στο Κέντρο Υγείας που θα υποδέχεται τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση είναι για αύριο Πέμπτη 11 Μαρτίου.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και προκειμένου να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα στον περιορισμό της διάδοσης της επιδημίας του κορονοϊού, συμβουλευόμαστε τις επίσημες ενημερώσεις των αρμόδιων φορέων προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα στους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πάρου, με σκοπό την έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση, προγραμματίζει τη δημιουργία μίας νέας ενότητας στα μέσα μαζικής δικτύωσης που διαθέτει, όπου θα αναρτώνται όλες οι σχετικές ανακοινώσεις  για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ έχει ήδη συντάξει έντυπο με οδηγίες, το οποίο θα διανείμει  τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, στους υπαλλήλους του Δήμου Πάρου,  έχει διανεμηθεί αντισηπτικό διάλυμα και μάσκες άνθρακα,  ενώ προγραμματίζεται η λήψη ειδικών μέτρων για τη προφύλαξη των υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης και η τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών στα γραφεία.

Κατόπιν όλων αυτών, είναι προφανές ότι ακόμα και τώρα, η Λαϊκή Συσπείρωση προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις της ως Αντιπολίτευση έναντι του δημοσίου συμφέροντος. Σε μία περίοδο που απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, η Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγει, με άναρθρες φωνές και επικοινωνιακά τερτίπια, τη δημιουργία εντυπώσεων και άγονων αντιπαραθέσεων , έναντι της σύνεσης και της συνεργασίας. Σε ό,τι μας αφορά, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο σχέδιο αντιμετώπισης των προκλήσεων του νέου κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου