Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης




        




           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              Πάρος, 25 Μαρτίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ   
                 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                                                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάρου, κ. Μάρκου Κωβαίου, πραγματοποιήθηκε χθες 24/03/2020 και ώρα 11:00, σύσκεψη θεσμικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19, στην οποία και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης κρίσης σε τοπικό επίπεδο.

Αντικείμενο της Επιτροπής, θα είναι η  διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης κρίσης, η χάραξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και  ο συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων, των εμπλεκομένων υπηρεσιών, των συλλόγων και των εθελοντών, καθώς και η έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων της Πάρου.  Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία τμημάτων α) Διαχείρισης Υλικών, β) Οργάνωσης Εθελοντών, γ) Επικοινωνίας και ενημέρωσης και δ) Διαχείρισης κίνησης οχημάτων.

Στην επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ορίστηκε συντονιστής καθώς και υπεύθυνος επικοινωνίας ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης, ενώ συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Μπιζάς Κωνσταντίνος  Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου & Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νοτίου Αιγαίου, Κεμπάμπης Παναγιώτης  Αντιδήμαρχος Υγείας Δήμου Πάρου, Ροκονίδας Κώστας Επικεφαλής Μειοψηφίας ΔΣ Πάρου, Τζανίδης Γεώργιος  Επιστημονικός Διευθυντής Κ.Υ. Πάρου, Ρωμανόσογλου  Χαράλαμπος Υποδιοικητής  Α/Τ Πάρου, Μαρνίκας Κων/νος Λιμενάρχης Πάρου, Καραπαναγιώτης Δημήτριος Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου, Ραγκούσης Ιωάννης Προϊστάμενος Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού,Υπηρεσίας Δόμησης &  Περιβ/ντος Δήμου Πάρου και Καβάλλης Εμμανουήλ Υπεύθυνος Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, η επιτροπή θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εικοσιτετράωρη επιφυλακή, με συνεχείς συνεδριάσεις και επικοινωνία με τον Ε.Ο.Δ.Υ, τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση όποιων εκτάκτων αναγκών προκύψουν.


Τέλος, η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς, συντονισμού και μέσο ελέγχου όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στο νησί μας, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και όλων όσων αδυνατούν να βγουν από το σπίτι.

Για το λόγο αυτό, καλούνται  φορείς, εταιρείες και σύλλογοι  που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, όπως επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6944277606 ή στο email: politiki.prostasia.parou@gmail.com, ενώ οι εθελοντές μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πάρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dimos.paros.gr/covid_19/ ή στο email: ethelontis@paros.gr .

Η ασφάλεια και προστασία των κατοίκων του νησιού είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Ο Δήμος Πάρου διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου