Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου για τη πορεία Σχεδισμού του ΣΒΑΚ στην Πάρο


          
 
          


          

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Πάρος, 16 Ιανουαρίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                      
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               
        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΒΑΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ –
Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!

Ο Δήμος Πάρου αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για το κυκλοφοριακό στη πόλη της Παροικιάς και έχοντας αναδείξει το θέμα της κυκλοφοριακής οργάνωσης ως κυρίαρχο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου, έχει αναθέσει σε πιστοποιημένο μελετητή –συγκοινωνιολόγο τη σύνταξη ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ο σχεδιασμός για τη Βιώσιμη Κινητικότητα είναι ένας στρατηγικός τρόπος αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων με τις μετακινήσεις και τις μεταφορές, στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Ευνοεί την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των μορφών μεταφοράς, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές. Δίνει προτεραιότητα στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, διαμέσου και εντός της αστικής περιοχής. Ο χώρος στον οποίο θα εφαρμοστεί περιλαμβάνει την παλιά πόλη όσο και την αναπτυσσόμενη νέα πόλη, με επίκεντρο τον παραδοσιακού οικισμό, τον περιφερειακό, τον κεντρικό λιμένα και τον εμπορικό ιστό της Παροικιάς. 

Το σχέδιο, το οποίο είναι σε εξέλιξη, στοχεύει στην αποτύπωση μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνικών μέτρων,  μέτρων υποδομής, μέτρων πολιτικής και ήπιων μέτρων για τη βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας ως προς τους δεδηλωμένους στόχους, ήτοι την καλυτέρευση της κίνησης των οχημάτων, την ασφάλεια των πεζών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της εμπορικότητας.




Αναγνωρίζοντας ότι το κυκλοφοριακό είναι ένα χρόνιο ζήτημα που ταλανίζει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Πάρου, την τελευταία τουλάχιστον 20ετία, θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των προβλημάτων της πόλης και η κατάθεση ιδεών και προτάσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης του ΣΒΑΚ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και επίτευξη των στόχων του.

            Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι ενεργοί πολίτες, σύλλογοι και φορείς του νησιού να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους ή/και τις προτάσεις τους στην πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό: svak-paros.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου