Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Προμήθεια και Τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών


          



           


          





           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Πάρος, 2 Σεπτεμβρίου 2019
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ           
                                         
        
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Πάρου θωρακίζει τη δημόσια υγεία

Ο Δήμος Πάρου σε μία προσπάθεια συμβολής στην ενίσχυση των δομών Υγείας  για την αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία των περιοχών Αλυκής, Μάρπησσας και Νάουσας,  φορητούς αυτόματους εξωτερικούς απιδινωτές 24ωρης ετοιμότητας, με τη συνδρομή του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές (Automated External Defibrillator – AED), αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό του ασθενούς και αν διαγνώσουν κάποιο πρόβλημα το οποίο χρήζει φροντίδας, τότε προχωρούν στην απινίδωση για να επαναφέρουν τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Γίνεται χρήση τους από ιατρικό προσωπικό και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές, παράλληλα όμως οι συσκευές αυτές έχουν τη δυνατότητα μέσω φωνητικών εντολών να καθοδηγήσουν και κάποιον ανειδίκευτο σε επιτυχή χρήση, αν προκύψει επείγουσα ανάγκη. Επισημαίνεται δε, ότι η συσκευή δεν θα χορηγήσει απινίδωση αν ο ασθενής δε την χρειάζεται καθιστώντας ασφαλή τη χρήση τους.

Προς ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου, οι ακριβείς διευθύνσεις τοποθέτησης των απινιδωτών, θα συμπεριληφθούν στον Εθνικό Διαδικτυακό Χάρτη. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα γίνει προμήθεια τεσσάρων ακόμα μηχανημάτων, για τις περιοχές Λεύκες , Κώστος , Δρυός και Πίσω Λιβάδι, στα οποία θα έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν  σεμινάρια με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση εθελοντών στην εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης  ΚΑΡ.Π.Α.

Όπως τόνισε σε  δήλωσή του ο Δήμαρχος  Πάρου Μάρκος Κωβαίος,  “Η χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, μέσω της «ανάταξης» του καρδιακού παλμού και της καρδιακής λειτουργίας των θυμάτων από καρδιακή ανακοπή, μπορεί στη κυριολεξία να σώσει ζωές. Ευχαριστώ το ΔΣ του ΚΠΠΑ και τον Πρόεδρο του κ. Μικέ Λεοντή, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου Πάρου και προμηθεύτηκαν τις συσκευές αυτές. Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν και άλλοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, σε σημεία που συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου, όπως γήπεδα, σχολεία κλπ. Είναι σημαντικό να εκπαιδευτούν όσοι περισσότεροι γίνεται στη χρήση τους.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου