Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ποδηλατική διαδρομή «Πάρος-Φάρος»




 
2400 χρόνια μετά την ίδρυση της πόλης Φάρου της Κροατίας από τους τολμηρούς και σπουδαίους Παρίους θαλασσοπόρους-που πήραν την μεγάλη απόφαση να διασχίσουν απόσταση 700 ναυτικών μιλίων διαπλέοντας το Αιγαίο και την Αδριατική, να φτάσουν μέχρι τις Δαλματικές Ακτές και να ιδρύσουν την τη τρίτη σε σειρά αποικία της Πάρου-μια ομάδα Κροατών από το νησί Χβαρ(σημερινή Φάρο) αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή όχι όμως δια μέσω θαλάσσης αλλά δια ξηράς αυτή τη φορά. 15 Κροάτες «θαλασσοπόροι» θα διασχίσουν με τα ποδήλατα τους 1500 χιλιόμετρα σε διάστημα 10 ημερών.



Οι συμμετέχοντες κατέφθασαν μόλις προχθές στο νησί όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και επισκέφθηκαν μαζί το σημείο όπου είναι τοποθετημένη η αναθηματική στήλη-επιγραφή με κείμενα στα ελληνικά και Κροατικά, ως ιστορική μαρτυρία του γεγονότος της ίδρυσης της αποικίας των Παρίων στην Αδριατική.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού τον 150 χρόνων οργανωμένου τουρισμού στο Κβαρ και των 2400 χρόνων από την ίδρυση της συγκεκριμένης πόλης, η οποία είναι η αρχαιότερη στην Κροατία.

 Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου για τη βοήθεια του και εύχεται στους Κροάτες φίλους του νησιού καλή συνέχεια στο ταξίδι τους.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου