Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ηχηρή περιβαλλοντική παρέμβαση από το Δήμο Πάρου



Ο Δήμος Πάρου με τη συνδρομή του Τμήματος Πρασίνου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πάρου και τη συμμετοχή μαθητών & εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε δενδροφύτευση φυλλοβόλων και ανθοφόρων φυτών και καλλωπιστικών θάμνων στον αύλειο χώρο  του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, που είχαν αγοραστεί από τη Σχολική Επιτροπή.




Στον χώρο προηγήθηκε καθαρισμός, κοπή αγριόχορτων και διαμόρφωση χώρου φύτευσης από τους υπαλλήλους του Δήμου, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μικροί μαθητές οι οποίοι υπό τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, φύτευσαν περισσότερα από 150 φυτά (φυλλοβόλα και ανθοφόρα), θάμνους και δενδρύλλια.


Η βιωματική αυτή δράση, είχε κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι μικροί μαθητές, προσθέτοντας χρώματα και αρώματα στο σχολείο τους και ομορφαίνοντας το χώρο που ζουν και παίζουν καθημερινά, έστειλαν   ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση του πρασίνου στους χώρους που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά και κυρίως για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα που αφορούν το φυσικό μας περιβάλλον. 





Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε σχετικά «Η ευθύνη για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας ανήκει σε όλους μας. Επενδύουμε στη νέα γενιά για να αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον και στο φυσικό οικοσύστημα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία.»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου