Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Εντυπωσιακοί ρυθμοί αύξησης των Αφίξεων για το 2018




           


          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πάρος, 10 Οκτωβρίου 2018
             ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
               ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
          ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
                  & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ     


   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ


Το ένα μετά το άλλο ρεκόρ - επισκεπτών «σπάει» φέτος η Πάρος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου κατέφθασαν στο λιμάνι της Πάρου 566.453 επισκέπτες, αυξημένοι κατά  49.822 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017 .

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή όμως είναι η αύξηση το φετινό Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου έφθασαν 71.197 επιβάτες στο λιμάνι της Παροικίας, έναντι 64.865 του ίδιου περυσινού μήνα. Η σταδιακή αύξηση των αφίξεων για το Σεπτέμβριο άρχισε να καταγράφεται από το 2012 με 36.837 τουρίστες, ενώ μέσα σε μια πενταετία διπλασιάστηκαν, γεγονός που πιστοποιεί ότι η επέκταση της τουριστικής περιόδου ακολουθεί ανοδική πορεία και «αγγίζει» πλέον ακόμα και τον Οκτώβριο.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, σε δήλωσή του τόνισε : «Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο, στόχευση, στοχοπροσήλωση και ορθολογική προσέγγιση των αγορών ώστε την επόμενη χρονιά να διασφαλίσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη τουριστική περίοδο για την Πάρο.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου πιστοποιεί ότι είμαστε στο σωστό δρόμο στην εφαρμογή της στρατηγικής μας που είναι προσανατολισμένη στην ανάδειξη των εναλλακτικών εκείνων στοιχείων του νησιού μας που προσφέρονται για ταξίδια ακόμα και εκτός της περιόδου αιχμής.

Η Πάρος μπαίνει σε μια νέα εποχή. Αν και τα στοιχεία των αφίξεων για το 2018, αποτελούν μια αναμφίβολα καλοδεχούμενη είδηση για τη τοπική οικονομία, ήρθε η ώρα να φροντίσουμε ώστε η τουριστική ανάπτυξη να γίνει με τρόπο βιώσιμο, σεβόμενη το περιβάλλον και τον ανθρώπινο χαρακτήρα του νησιού μας.
  
Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για ένα ποιοτικό τουρισμό στα μέτρα και τις ανάγκες του νησιού μας.»

Αξιοποιούμε και προβάλουμε τις δυνατότητες του τόπου μας
 Σεβόμενοι το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου