Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Χαιρετισμός Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου



Άνθρωποι του θεάτρου, Φίλοι θεατράνθρωποι,

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, σήμερα 27 Μαρτίου, και την όμορφη εκδήλωσή σας, θα ήθελα να απευθύνω έναν μικρό χαιρετισμό και να ευχαριστήσω όλους εσάς και τον καθένα ξεχωριστά, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις θεατρικές ομάδες και τους ηθοποιούς, που εισάγουν τον υπέροχο κόσμο του θεάτρου στο  νησί μας.

Άνθρωποι εμπνευσμένοι, όλων των ηλικιών και κάθε γενιάς,  που με πίστη και αφοσίωση στις πραγματικές αξίες της ζωής συνυπάρχετε και αλληλεπιδράτε μεταξύ σας σε καλλιτεχνικό επίπεδο, διαμορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τη κοινωνία μας για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο.

"'Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή θεάτρου" είπε ο Σαίξπηρ, και εμείς εδώ στην Πάρο, θέλουμε έναν κόσμο που να τους χωράει όλους, ανεξαρτήτου εθνικότητας, πολιτισμού, χρώματος ή πίστης. Σε αυτή μας τη πεποίθηση, η  προσφορά σας είναι ανεκτίμητη καθώς η θεατρική παιδεία είναι το υπέρτατο βάθρο προσέγγισης, επικοινωνίας και επαφής των διάφορων κοινωνικών ομάδων  που μένουν στο νησί μας. Το θέατρο διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο και είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο, λειτουργώντας ως ένα καθολικό εργαλείο ενότητας που διαδίδει την αγάπη, τη φιλία και την ειρήνη στον συνάνθρωπο.

Η χαρά μας είναι μεγάλη και για έναν ακόμα λόγο. Το Σεπτέμβριο εγκαινιάσαμε στο ΕΠΑΛ έναν νέο πολυχώρο πολιτισμού στο νησί μας και έκτοτε έχει ήδη φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ θεάτρου,  πετυχημένες παραστάσεις σε μία μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου ενώ έχει προσελκύσει νέα πρόσωπα στο θέατρο ως ηθοποιούς αλλά και ως θεατές. Ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε και θα επιδιώξουμε να παραμείνει ένας χώρος πολιτισμού ανοιχτός στην κοινωνία.  

Κλείνοντας θα ήθελα να αφιερώσω σε όλους σας  τα λόγια της Σοφίας Καζαντζιάν, ηθοποιού και Θεατρικού Συγγραφέα,

"Τόσο βαθιά στον εαυτό σου σε οδηγεί το θέατρο είτε είσαι πάνω είτε κάτω από τη σκηνή… μέχρι να βρεις το φως εκείνο, στο οποίο άλλοι δρόμοι δεν μπορούν να σε πάνε… κι αυτό το φως – όσο διαφορετικό, όσο μοναδικό, όσο παράξενο – είναι δικό σου και είναι πάντα αποδεκτό στο έναστρο σκηνικό ουρανό".

Καλά θεατρικά ταξίδια

Μάρκος Κωβαίος
Δήμαρχος Πάρου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου