Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου - Επίσκεψη Παριανών στη Βουλή των Ελλήνων και στο μουσείο της Ακρόπολης


       



   




          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Πάρος, 14 Νοεμβρίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
                                                                                                                                     
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                         
         


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Παριανών στη Βουλή των Ελλήνων και στο μουσείο της Ακρόπολης


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, ο Δήμος Πάρου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κ. Δώρας Σαρρή-Παπακυρίλλου διοργάνωσε μονοήμερη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2017.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αρχικώς για την ιστορία και το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αίθουσα Ε. Βενιζέλου όπου φιλοξενείται αυτό το διάστημα η Έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο» καθώς και στα έδρανα των βουλευτών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα μουσεία του 21ου αιώνα. Εκεί με τη βοήθεια της ξεναγού κ. Χριστίνας Φωκιανού ταξίδεψαν στον χρόνο σχεδόν 2.500 χρόνια πίσω και θαύμασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας που φυλάσσονται εκεί, πολλοί εκ των οποίων είναι λαξευμένοι σε παριανό μάρμαρο.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί θερμά την κ. Χριστίνα Φωκιανού για την ευγενική προσφορά της καθώς και όσους συμμετείχαν σε αυτή την επίσκεψη και υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που θα προάγουν την ενημέρωση των πολιτών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου