Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ένας χρόνος λειτουργίας του νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου



    






          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Πάρος, 25 Ιουλίου 2017
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                              
                 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                         
         
                                                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας χρόνος λειτουργίας του νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου

Η σημερινή  μέρα σηματοδοτεί την ένταξη της Πάρου στην τροχιά της τουριστικής ανάπτυξης. Το νησί, χάρη στη στοχευμένη στρατηγική προσέγγισης των αγορών που συστηματικά γίνεται τα τελευταία χρόνια και χάρη στη βελτίωση των υποδομών του, με κυρίαρχο έργο το αεροδρόμιο, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποτελέσει πλέον διεθνή προορισμό.

Η τεράστια αύξηση (275%) της αεροπορικής κίνησης κατά τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016 αλλά και η σημαντική αύξηση (12%) των ακτοπλοϊκών αφίξεων αποδεικνύουν ότι η Πάρος βρίσκεται στο σωστό δρόμο και αναμένονται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους, Δήμο, επαγγελματίες και κατοίκους. Και φυσικά, ανήκει στο ίδιο το νησί με τη μακραίωνα ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την αρχιτεκτονική, το φυσικό τοπίο και τη θρησκευτική παράδοση. Ένα νησί , που, όχι μόνο δεν υπολείπεται από κανένα άλλο, αλλά συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων που μπορεί να απευθυνθεί σε κάθε τουρίστα, αφού ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των επισκεπτών του.

Ωστόσο, πρέπει και η Πολιτεία να αποδείξει, πέρα από λόγια και το έμπρακτο ενδιαφέρον της ως ελάχιστη αναγνώριση αυτής της συνεισφοράς στην εθνική οικονομία. Και αυτή η αναγνώριση δεν έχει επέλθει για το αεροδρόμιο, του οποίου την επέκταση είχε υποσχεθεί δημόσια ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων σαν σήμερα, ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Η στείρα  ανακύκλωση  υποσχέσεων και εξαγγελιών είναι περιττή. Αρκεί η υπενθύμιση τους σε εκείνους που προέβησαν μεν σε αυτές αλλά δεν τις έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου