Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στο Κ.Ε.Δ.Ε. – CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 18 Μαΐου 2017


          ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
            ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
       ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα : Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στο Κ.Ε.Δ.Ε. – CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity

    Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Κ.Ε.Δ.Ε. – CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 12-14 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, από την  Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και με την υποστήριξη της Crowdpolicy.

  Στην εκδήλωση που αποτελούσε τον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση City Challenge Crowdhackathon Smartcity, ο  Δήμος Πάρου συμμετείχε με δική του πρόταση  με τίτλο «Ηλεκτρονική Διαχείριση δημοσίων χώρων στάθμευσης Δήμου Πάρου & θέσεων ελλιμενισμού στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών Νάουσας Πάρου»

  Την πρόταση/ιδέα του Δήμου Πάρου υλοποίησε η ομάδα ερευνητών προγραμματιστών PARΚGURU  που κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να αναπτύξει  μία καινοτόμο πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης των δημοσίων χώρων στάθμευσης με τεράστιο όγκο δεδομένων και δύο (2) mobile app για τη διαχείρισή τους. Η εφαρμογή τους απέσπασε το βραβείο καινοτομίας (6ο στη σειρά) & 1000 ευρώ από τους 38 τελικούς συμμετέχοντες, σε ένα σύνολο 57 ομάδων.
 
         Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον COO της PARKGURU κο Ράμφο Ιωάννη αλλά και όλους τους προγραμματιστές που εργάστηκαν όλο το 3ήμερο για να υλοποιήσουν την εφαρμογή και να δώσουν λύση στο πρόβλημα διαχείρισης της στάθμευσης και ελλιμενισμού στον Δήμο Πάρου. Επιπλέον, δεσμευόμαστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καλέσουμε την ομάδα της PARKGURU στην Πάρο για να παρουσιάσει την εφαρμογή, με σκοπό την ανάπτυξη της ιδέας τους ως ένα πλήρες τεχνολογικό εργαλείο έτοιμο για χρήση από το Δήμο.

            Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι την  πρόταση/ιδέα του Δήμου Πάρου επέλεξε να αναπτύξει και μία ακόμα ομάδα νεαρών προγραμματιστών με το όνομα SPACE PARK που δημιούργησαν αντίστοιχη εφαρμογή και απέσπασαν βραβείο υποτροφίας!

           Τέλος, ο Δήμος Πάρου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιο Πατούλη,  τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε. κο Γιάννη Τσιάμη και κυρίως τον ιδρυτή της Crowdpolicy κο Καραμανώλη Γιώργο για την πολύτιμη βοήθειά τους στη συμμετοχή, δικτύωση και εύρεση λύσης προγραμματισμού για την ιδέα/πρότασή του.Ο Δήμος Πάρου εισέρχεται στην νέα τεχνολογική εποχή με οδηγό την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και υποδομών και εν τέλει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου