Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
          
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Πάρος, 3 Φεβρουαρίου 2017
   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
        ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                                                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημιουργία ενός βιώσιμου και υγιούς πράσινου περιβάλλοντος είναι μέριμνα του Δήμου Πάρου
Η διαχείριση του πρασίνου αποτελεί σημαντικό παράγοντα που καθορίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Πάρου και για αυτό οφείλουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε  τόσο το περιβάλλον, όσο και την αισθητική εικόνα του Δήμου μας.
Συνεπής στην ετήσια δράση της, η υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε και το 2016 στη συντήρηση, διάδοση και καθαριότητα του πρασίνου και την αειφόρο περιβαλλοντική ανάπτυξη του νησιού, αλλάζοντας την όψη και την αισθητική όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων της Πάρου.
Συγκεκριμένα το 2016, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν έργα ανάπλασης και συντήρησης πρασίνου σε κήπους, αλσύλλια, πλατείες και νησίδες πρασίνου, και πραγματοποιήθηκαν καλλιεργητικές φροντίδες όπως λίπανση, κλάδευση και φυτοπροστασία.
Κατασκευάστηκε φυτώριο που συνέβαλε στον έγκαιρο εφοδιασμό του Δήμου με τους απαραίτητους σπόρους, φυτά, θάμνους, δένδρα για τον εμπλουτισμό και τη διάδοση του πρασίνου στον Δήμο.
Έγιναν εργασίες συντήρησης και επέκτασης δεντροστοιχιών, αντικατάσταση κατεστραμμένων δέντρων, κλάδεμα και διαμόρφωση του σχήματος των δέντρων, πότισμα αλλά και καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  όλους τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου, μόνιμους και συμβασιούχους γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και δυσκολίες του εγχειρήματός τους. Και να τους συγχαρούμε δημόσια για το ήθος, την εργατικότητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους.

Αναλυτική περιγραφή των δράσεων της Υπηρεσίας Πρασίνου έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του Δήμου: http://dimosparou.blogspot.gr  (Υπηρεσία Πρασίνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου