Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δημόσιο Κάλεσμα Ανεμογεννήτριες

                         

                                  
          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Πάρος, 10 Φεβρουαρίου 2017
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                              

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  


ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες, τους φορείς του νησιού και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους,   καλεί τους Πολίτες της Πάρου να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο καίριο ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Πάρο.

Φίλοι και Φίλοι της Πάρου,

Επειδή, εκτιμάται ότι η  σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα έχει ανεπανόρθωτο περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος χωρίς κανένα όφελος για την τοπική κοινωνία.

Επειδή, η υπάρχουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση ΑΠΕ όχι μόνο δεν προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, αλλά αντιθέτως επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές και στην περίπτωσή της Πάρου, σε καταφύγια άγρια ζωής.

Επειδή, η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει την κοινωνική συνοχή και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου και όχι την καταστροφή τους.

Επειδή, οι ανεμογεννήτριες  είναι θορυβώδεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, και  καταστροφικές για τη βιοποικιλότητα του τόπου μας.


Γι’ αυτό εμείς,

Λέμε ΟΧΙ στη αλλοίωση του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος και την καταστροφή του τουρισμού.

Λέμε ΟΧΙ στην ακύρωση της όποια αναπτυξιακής πορεία του νησιού μας.

Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, και επιθυμούμε υψηλή ποιότητα ζωής μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Όποιος πολίτης θέλει να συμμετέχει ενεργά με τις γνώσεις του και τις απόψεις του, καλείται να πλαισιώσει την Δημοτική Επιτροπή για τις Ανεμογεννήτριες. Επίσης, αναρτούμε στο διαδίκτυο σχετικό ψήφισμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές από τους Παριανούς και τις Παριανές, τους κατοίκους και φίλους του νησιού μας και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας

Πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και αφίσες είναι διαθέσιμα στον ιστοχώρο του Δήμου Πάρου dimosparou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου