Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - Νέα έκκληση για εμβολιασμούς και τήρηση των υγειονομικών μέτρων

                     
            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Πάρος, 04 Νοεμβρίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                     

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               

        

           Ανακοίνωση Δήμου Πάρου

Νέα έκκληση για εμβολιασμούς και τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Οι χθεσινοί αριθμοί που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού, επιβεβαιώνουν αυτό που η ιατρική κοινότητα έχει κάνει σαφές με κάθε τρόπο: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Αντίθετα, έχουμε επίσημα εισέλθει στο τέταρτο κύμα,  το οποίο θα πλήξει ιδιαίτερα το ανεμβολίαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Όλα αυτά χωρίς ακόμη να έχουμε εισέλθει στον χειμώνα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που τον συνοδεύουν, και οι οποίες δυνητικά μπορεί να επιφέρουν μια έξαρση του φαινομένου.

Στην Πάρο, παρότι το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι ιδιαίτερα υψηλό, υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα αυξητική τάση στα ενεργά κρούσματα.

Το μήνυμα που μεταφέρουμε για άλλη μια φορά είναι σαφές:

Εμβολιαζόμαστε και τηρούμε απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα που θεσπίζει η Πολιτεία.

 Είναι ανάγκη να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας έναντι των δικών μας και της κοινωνίας και να πάρουμε την υγεία στα χέρια μας. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα, να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να κάνουν το εμβόλιο. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες του νησιού να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να τηρούν τα προβλεπόμενα  μέτρα.

Είναι προς το συμφέρον όλων μας να παραμείνουν οι κοινωνίες μας ανοιχτές και να αποφύγουμε ένα lockdown, το οποίο θα πλήξει την κοινωνική μας ζωή και τις τοπικές οικονομίες. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιτελούμε τα καθήκοντά μας, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες με ασφάλεια.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου