Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕ - Ψήφισμα για τις Ανεμογεννήτριες

                  

 

 

 

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          Πάρος, 18 Οκτωβρίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

               ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μάρκος Κωβαίος στο «Δίκτυο Δημάρχων για την Αειφορία, την Ισόρροπη Ανάπτυξη και τις ΑΠΕ»: ‘’Δεν είμαστε αντίθετοι στις ΑΠΕ, αλλά στην εκμετάλλευση, στην ασυδοσία και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος‘’

·       Στο περιθώριο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε στη Θεσσαλονίκη, που διεξήχθη από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, το «Δίκτυο Δημάρχων για την Αειφορία, την Ισόρροπη Ανάπτυξη και τις ΑΠΕ».

·       Το Δίκτυο, που αποτελείται από 32 δημάρχους απ΄ όλη τη χώρα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυρίως εγκατάστασης ανεμογεννητριών στους δήμους τους, εξέδωσε ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε στην Ολομέλεια του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

·       Στις εργασίες του Δικτύου, έλαβε μέρος και ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, επανέλαβαν για ακόμη μια φορά ότι δεν είναι εναντίον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά υπέρ μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής που θα βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες και σε έναν ορθολογικό χωροταξικό σχεδιασμό, με προστασία των ιδιαίτερων ταυτοτικών χαρακτηριστικών και με σεβασμό στην οικονομική, πολιτισμική και περιβαλλοντική πραγματικότητα των επιμέρους Δήμων.

Ο Δήμαρχος Πάρου. κ. Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε σχετικά: « Ο παριανός και κυκλαδίτικος λαός δεν είναι αντίθετος στις ΑΠΕ, αλλά στην εκμετάλλευση και στην ασυδοσία. Συγκεκριμένα, στην Πάρο δεν ενδείκνυται η εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων που θα αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα τον παραδοσιακό χαρακτήρα και το φυσικό κάλλος του νησιού, πλήττοντας ταυτόχρονα την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων του νησιού που είναι ο τουρισμός. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι τα έργα ΑΠΕ, όταν δεν υλοποιούνται με οργανωμένο τρόπο, σχεδιασμό και με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.»

Στη συνεδρίαση του Δικτύου μετείχε επίσης ο νομικός σύμβουλος του Δικτύου και γνώστης του Ευρωπαϊκού Δικαίου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, πρώην Δήμαρχος Σάμου,  ο οποίος ενημέρωσε για την Αναφορά των Δημάρχων για τα νησιά του Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, με τη χρηματοδότηση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το ψήφισμα ΕΔΩ: Ψήφισμα δικτύου Δημάρχων για την Αειφορία, την Ισόρροπη Ανάπτυξη και τις ΑΠΕ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου