Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ένας υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός ξεκίνησε να κατασκευάζεται για τα παιδιά της Πάρου

                    

          

 

 

 

 

 

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Πάρος, 5 Φεβρουαρίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                  ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                              

        

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας υπερσύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός ξεκίνησε να κατασκευάζεται για τα παιδιά της Πάρου

Έργο πνοής ύψους 690 χιλ. ευρώ

 

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρμάρων Πάρου δόθηκε την Τετάρτη 03/02/2021 στο Δημαρχείο Πάρου από τον Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο, που υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα, η κατασκευαστική εταιρία «Κ. ΑΔΑΜΙΔΗΣ – ΒΡ. ΣΤΕΦΑΣ Ο.Ε.», η οποία κατά την υπογραφή της σύμβασης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Αδαμίδη, ανέλαβε να κατασκευάσει εντός 12 μηνών βρεφονηπιακό σταθμό στη θέση «Αγία Μαρίνα» του οικισμού Μαρμάρων της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο το Ε.Π. «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ». 

Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο του ενός περίπου στρέμματος που αγόρασε ο Δήμος το Δεκέμβριο του 2014 και θα βασίζεται όχι μόνο στις προδιαγραφές του νόμου για την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών, αλλά και στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές που υποδεικνύει η διεθνής πρακτική. Σήμερα στην Πάρο λειτουργεί ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Παροικιά, σε χώρο που νοικιάζει ο Δήμος και ο οποίος φιλοξενεί 15 βρέφη και 30 Νήπια. 

Ο νέος ιδιόκτητος σταθμός θα έχει δυναμικότητα 25 νηπίων και 12 βρεφών. Θα περιλαμβάνει αίθουσα ύπνου (χωρητικότητας 15 νηπίων), ξεχωριστή αίθουσα για τον ύπνο και την απασχόληση των βρεφών, τουαλέτες και μπάνια, αλλά και χώρο για την αλλαγή των βρεφών και χώρο για την παρασκευή γάλακτος. Για την υποστήριξη της λειτουργίας του, το κτίριο θα διαθέτει κουζίνα, γραφείο διδασκόντων, αποθήκες, πλυντήρια και βοηθητικές χρήσεις για το προσωπικό. 

 


Στο εξωτερικό περιβάλλον θα υπάρχει διαρρυθισμένος χώρος για την στάση και την στάθμευση αυτοκινήτων για την παράδοση και την παραλαβή των παιδιών στο έμπροσθεν μέρος, καθώς και χώρος παιχνιδιού και παιδική χαρά όπισθεν του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης: «Ακόμα ένα έργο από αυτά που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά  υλοποιείται και μάλιστα ένα έργο που αφορά και προωθεί την παιδαγωγική πράξη. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου σήμερα που το έργο αυτό αφορά τα παιδιά, το μέλλον του νησιού μας, και την Κοινότητα Αρχιλόχου που πλέον θα έχει τον δικό της σταθμό· έναν σταθμό πρότυπο, σύγχρονο και λειτουργικό». 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου