Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Παρουσίαση πλωτού κάδου θαλασσίων απορριμμάτων              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                  Πάρος, 20 Ιανουαρίου 2020
              ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ            
                                                                                                                         
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πλωτού κάδου θαλασσίων απορριμμάτων (SEABIN system) που απέκτησε πρόσφατα η Πάρος κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Cyclades Preservation Fund. και της εταιρίας Experiential Yachting.
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.00΄ στο λιμάνι της Νάουσας οπότε και θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της λειτουργίας του.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.

Ένα σύστημα SEABIN δύναται ετησίως, και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα που κατευθύνουν τα επιπλέοντα  θαλάσσια απορρίμματα, να συλλέξει περίπου 90.000 πλαστικές σακούλες, 50.000 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, περισσότερα από 110.000 κομμάτια μικροπλαστικού και μικροϊνών, καθώς επίσης και έλαια πετρελαίου και απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν τα σκάφη, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα. Αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στα χέρια της κοινωνίας της Πάρου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου