Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Τηλεδιάσκεψη για τη Δημόσια Υγεία στην Πάρο


    
          



       

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               Πάρος, 17 Ιανουαρίου 2020
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                        
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               
        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεδιάσκεψη για τη Δημόσια Υγεία στην Πάρο

Μετά τις πρόσφατες συναντήσεις του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου στην Αθήνα και την ενημέρωση των αρμοδίων διοικητικών οργάνων για τα προβλήματα της Υγειονομικής περίθαλψης και τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου, διοργανώνεται τηλεδιάσκεψη, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:30 μ.μ.,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του  Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστου Ροϊλού, του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου και εκπροσώπων φορέων του νησιού. 


Σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι, να εξεταστούν οι πιθανοί τρόποι επίλυσης για τα ζητήματα της υγείας που αφορούν το νησί της Πάρου και να αντιπαρατεθούν απόψεις και προτάσεις για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, ήτοι την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, την εξασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού των ιατρείων για αποφυγή μετακίνησης ασθενών (αιματολογικό, καρδιολογικό, υπέρηχο), τη λειτουργία της τηλεϊατρικής με ειδικά ιατρεία και προγραμματισμένα ραντεβού, την επανεξέταση του συστήματος διακομιδής των ασθενών για την ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβασή τους σε νοσοκομειακή περίθαλψη. Τέλος, θα εξεταστεί η δυνατότητα παροχής προνοσοκομειακής περίθαλψης στο μέλλον που θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη αυτονομία/αυτοτέλεια σε θέματα υγείας, δεδομένων των αναγκών της τοπικής κοινωνίας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ως Δημοτική Αρχή. προτεραιότητά μας είναι η υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη και τον επισκέπτη της Πάρου και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο και στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι περιορισμένες αρμοδιότητές μας, στο σχεδιασμό ενός νέου μοντέλου Δημόσιας Υγείας για το νησί της Πάρου.

Τέλος, η τηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου Πάρου http://dimos.paros.gr/ , προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επαγγελματίας υγείας και φορέας του νησιού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου