Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ -Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων και των ρεμάτων στην Πάρο




 

 

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Πάρος, 14 Οκτωβρίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                        

            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των φρεατίων και των ρεμάτων στην Πάρο

 

·       Ο Δήμος Πάρου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα  για την αντιμετώπιση των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

·       Για μία ακόμη χρονιά  συνεργεία του Δήμου Πάρου σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ εργάζονται για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των φρεατίων και των ρεμάτων.

·       Οι δράσεις εντάσσονται στον γενικότερο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του Δήμου Πάρου και επιβλέπονται  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάση Σάμιο.

Περιλαμβάνονται εργασίες απομάκρυνσης αυτοφυούς βλάστησης, λυμάτων, απορριμμάτων και φερτών υλικών καθώς και εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη διάνοιξη της κοίτης των ρεμάτων, τη  διασφάλιση της ομαλής ροής των υδάτων και τη διατήρηση των υδατορεμάτων σε κατάσταση καλής λειτουργίας, με προτεραιότητα στα ρέματα που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

Οι εργασίες στα ρέματα και τις παραρεμάτιες περιοχές του νησιού γίνονται με ιδία μέσα και μηχανήματα του Δήμου Πάρου, στα πλαίσια της αποφυγής πλημμυρικών φαινομένων και της πρόληψης λοιπών καταστροφών από τις επερχόμενες βροχοπτώσεις. Επίσης, σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας, ο Δήμος Πάρου συνδράμει και συνεπικουρεί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον καθαρισμό ρεμάτων αρμοδιότητάς της, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης του έργου.

Για τον Δήμο Πάρου, η προστασία των δημοτών και των περιουσιών τους είναι αδιαπραγμάτευτη, γι’ αυτό και ενεργούμε προληπτικά και παρεμβαίνουμε όπου κρίνεται αναγκαίο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στόχος μας είναι η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις και η δημιουργία ενός αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Παράλληλα φροντίζουμε όλες οι εργασίες μας να έχουν ως γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού και του μοναδικού οικοσυστήματός μας.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μην απορρίπτουν ογκώδη και φερτά υλικά που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών στους δρόμους, τα ρέματα και τις παραρεμάτιες περιοχές, να σεβαστούν την εργασία των υπαλλήλων μας και τη ζωή των συμπολιτών μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου