Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ)

                   




            ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Πάρος, 02 Ιουνίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             

                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                              

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                              

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ).

 

·         Με μια λιτή τελετή εξαιτίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν χθες τα επίσημα εγκαίνια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Πάρου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ).

·         Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου  Κώστας Μπιζάς και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και θεσμικοί φορείς και στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας.  Τον αγιασμό, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

·         Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή, η οποία στον χαιρετισμό της τόνισε τις προτεραιότητες του Υπουργείου σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους. 

 


 

Η ίδρυση ενός Ειδικού Σχολείου στο νησί της Πάρου είναι ένα έργο ζωής που θα συνεισφέρει στη βελτίωση της μόρφωσης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρήζουν ανάγκης φοίτησης σε ειδικό πλαίσιο εκπαίδευσης.


 

Ως σχολείο, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ έχει σαφείς εκπαιδευτικούς σκοπούς και στόχους, καθώς ακολουθεί  δομημένο πρόγραμμα μαθημάτων ανάλογα με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, αξιοποιώντας ποικίλα παιδαγωγικά μέσα και υλικά. Στόχος, να αποκτήσουν οι μαθητές σημαντικές εμπειρίες και να δομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες και αξιοποιώντας τα ταλέντα και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσοι οραματίστηκαν και εργάστηκαν για την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Πάρου, σημειώνοντας: «Όταν λάβαμε το αίτημα για την ίδρυση ενός ειδικού σχολείου που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ικανότητες να φοιτήσουν σε ένα σχολείο που τους αξίζει, και το οποίο θα αναγνωρίζει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές τους και θα τους παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας, ώστε αύριο να είναι χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασε την ιδέα. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Πάρου έχει συμβάλλει μέχρι σήμερα με δικούς του οικονομικούς πόρους το ποσό των 70.000€,  για να ανακατασκευάσει συνολικά την  εγκατάσταση και να την καταστήσει έναν χώρο πλήρως λειτουργικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών που θα φιλοξενηθούν εκεί. Ταυτόχρονα, έχουμε διαθέσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση του σχεδίου, πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού.»

 




  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου