Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Δήμου Πάρου για το άνοιγμα των σχολείων στις 11/01/2021


 

  

 

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πάρος, 10 Ιανουαρίου 2021

               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩN

               ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               

        

 

          Ανακοίνωση Δήμου Πάρου για το άνοιγμα των σχολείων

Εν όψει του αυριανού ξεκινήματος των μαθημάτων ενημερώνουμε τους γονείς και μαθητές των δημοτικών μας σχολείων για τα εξής:

·       Κατά το διάστημα που μας πέρασε, ο Δήμος Πάρου με ειδικά συνεργεία προχώρησε σε απολύμανση όλων των αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων στα σχολικά κτίρια. Η απολύμανση θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.  

·         Έχουν παραδοθεί μάσκες στους Διευθυντές των σχολείων για χρήση τους από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε περίπτωση που τις χρειάζονται.

·         Έχουμε μεριμνήσει για την επαρκή θέρμανση των κτιρίων, ώστε να αμβλυνθούν τυχόν επιπτώσεις από τα υποχρεωτικά ανοιχτά παράθυρα.

  • Σε συνεργασία με τη Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ,  που επιχειρεί στο νησί μας, θα πραγματοποιούνται συνεχώς δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών και κοινωνικών μονάδων του Δήμου Πάρου.

ΟΔΗΓΙΕΣ για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

1.      Καθώς η οδηγία της ειδικής επιστημονικής επιτροπής είναι το μάθημα να διεξάγεται με ανοιχτά παράθυρα, παροτρύνουμε τους γονείς να βεβαιώνονται ότι τα παιδιά είναι ζεστά ντυμένα με χοντρό παλτό ή μπουφάν, μάλλινες κάλτσες, πουλόβερ, κλπ.

2.      Παροτρύνουμε τους γονείς να τηρούν όλες τις βασικές συμβουλές της κυβέρνησης για την ατομική υγιεινή (σχολαστικό πλύσιμο χεριών, όχι άγγιγμα του προσώπου, κλπ), καθώς και να συμμορφώνονται πλήρως με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού (μάσκα παντού, 2 μέτρα απόσταση κατά την παράδοση ή παραλαβή των παιδιών από το σχολείο, κλπ).

3.      Τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους σχολικά αντικείμενα (μολύβια, γόμες, χάρακες, κλπ), καθώς και ατομικό κολατσιό, και να μην τα ανταλλάζουν μεταξύ τους.

4.      Οι εκπαιδευτικοί παροτρύνονται να αναδιατάξουν τις αίθουσες ή τις θέσεις των παιδιών σε αυτές, ώστε να υπάρχει η μέγιστη εφικτή απόσταση μεταξύ των μαθητών.

Προτεραιότητά μας είναι, όπως πάντα, η διατήρηση της εκπαιδευτικής συνέχειας για όλους τους μαθητές μας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτή θα συμβαίνει σε ένα ασφαλές για όλους περιβάλλον.

 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ και  ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!

Ο Δήμαρχος,

Μάρκος Κωβαίος

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου