Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Απολυμάνσεις και απεντομώσεις σε σχολικά και δημοτικά κτίρια από τον Δήμο Πάρου


 

   

 

 

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Πάρος, 7 Σεπτεμβρίου 2020

        ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

          ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                                                  

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολυμάνσεις και απεντομώσεις από τον Δήμο Πάρου

Σε σχολαστικές απολυμάνσεις και απεντομώσεις όλων των σχολικών κτιρίων προχωρά ο Δήμος Πάρου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με εξειδικευμένη πιστοποιημένη εταιρεία. Ειδικότερα, σε μαθητικές αίθουσες, γραφεία του διδακτικού προσωπικού, προαύλιους χώρους κλπ.




 

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιείται υπολειμματικός ψεκασμός όλων των επιφανειών και τουαλετών, με ειδικό μικροβιοκτόνο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Σκοπός είναι η καταπολέμηση όλων των ιών (κορωνοϊού COVID-19, ιός γρίπης, Η1Ν1 κ.α.), που μπορεί να βρίσκονται στους δημόσιους χώρους, ενώ μετά τον ψεκασμό οι επιφάνειες καθαρίζονται με  ήπιο αντισηπτικό. Οι προγραμματισμένες εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο.

 



Συγχρόνως συνεχίζονται αδιάκοπα από συνεργεία του Δήμου Πάρου, οι απολυμάνσεις σε δημοτικά κτίρια, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, τηρώντας παράλληλα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

 


 

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Eίμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές, σε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον, από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Συγχρόνως, συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Ο  μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στα πεδία της αρμοδιότητάς μας, για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία των παιδιών μας και όλων των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου