Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η αλήθεια σχετικά με τον κορωνοϊό

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πάρος, 10 Αυγούστου 2020

   ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ     

      ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                         

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η αλήθεια σχετικά με τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Πάρου, με αφορμή πρόσφατα ανακριβή δημοσιεύματα που αναφέρονται στα κρούσματα του κορωνοϊού, προχωράει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, για να έχουν οι πολίτες και οι επισκέπτες την πραγματική εικόνα:

Kατ’ αρχάς, η Δημοτική αρχή και όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, υπενθυμίζουμε ότι είμαστε από τα ελάχιστα μέρη στη χώρα που προμηθεύτηκαν το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον έλεγχο κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, και λειτούργησαν έγκαιρα και προνοητικά, ώστε το νησί να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε αυτήν την υγειονομική κρίση, εξοπλίζοντας το Κέντρο Υγείας και δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές.

Δεύτερον, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, ενημερωνόμαστε υπεύθυνα από τις αρμόδιες κρατικές αρχές. Το ίδιο συνιστούμε και στους πολίτες να κάνουν. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε αναληθές δημοσίευμα που δεν διασταυρώνει τις πληροφορίες και δεν αναφέρει τις πηγές του, το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί πανικό και να πλήττει το νησί.

Τρίτον, θεωρούμε αυτονόητο ότι παρ’ όλα τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος, οι πολίτες και οι επισκέπτες θα πρέπει να κατανοήσουν την ατομική τους ευθύνη και οι ίδιοι, πράττοντας υπεύθυνα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι,  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με έδρα το Κέντρο Υγείας Πάρου και με την καθοδήγηση του ιατρικού προσωπικού, πραγματοποιεί συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους στο γενικό πληθυσμό και ιχνηλάτηση επαφών όταν κριθεί απαραίτητο. Επίσης, για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή υγειονομική θωράκιση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, υγειονομικό κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων, με έδρα το αεροδρόμιο της Πάρου,  διενεργεί εντατικούς ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού SARS-Cov 2  σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν στο νησί από τις χώρες του εξωτερικού. Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία γι’ αυτή την πρωτοβουλία και τα συγκεκριμένα στελέχη για την άριστη και αποδοτική συνεργασία τους με τις αρχές του νησιού.

Επίσης, ευχαριστούμε τα στελέχη του ΕΟΔΥ και  της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πάρου για την πολύτιμη συνδρομή και βοήθειά τους για να παραμείνει το νησί μας ασφαλές για τους κατοίκους και επισκέπτες του.

Ευχόμαστε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου