Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάρου


                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                    Πάρος, 1 Οκτωβρίου 2019
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                                                                                                       
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης
για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάρου

             Σας ενημερώνουμε ότι η μελέτη με τίτλο «Έρευνα & συμβουλευτικές προτάσεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Πάρου», που διενεργείται στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του μελετητή Δρ. Δημήτριου Προκοπίου, Οικονομολόγο και ειδικό στην φέρουσα ικανότητα των τουριστικών προορισμών, έχει εισέλθει στην τέταρτη φάση, η οποία περιλαμβάνει την εκπόνηση των συμπερασμάτων για τον Τουρισμό στην Πάρο.

             Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιτόπιες επισκέψεις στους επίσημους φορείς κυρίως στην Πάρο και στην Αθήνα. Συλλέχθηκαν στοιχεία, μεταξύ άλλων, από τον Δήμο Πάρου, το Λιμενικό Ταμείο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Β’ ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΦΚΑ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΥΠΑ, τη ΔΕΔΔΗΕ, Πολιτιστικούς & Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, το Πάρκο Πάρου,  τους «Φίλους της Πάρου», την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και τα επισκέψιμα Οινοποιεία. Ενώ, αναμένουμε μέχρι σήμερα την απάντηση από το Λιμενικό Σώμα. Τέλος, εκτός από τη συλλογή στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα πεδίου με προτεραιότητα τις παράκτιες ζώνες και τα πολιτιστικά δρώμενα.

             Το βιβλιογραφικό και ακαδημαϊκό εποικοδόμημα της έρευνας βασίζεται στην επεξεργασία και ανάπτυξη διεθνώς αναγνωρισμένων δεικτών εκτίμησης της φέρουσας ικανότητας τουριστικών προορισμών, οι οποίοι είναι δημοσιευμένοι στη διδακτορική εργασία του μελετητή, η οποία εκπονήθηκε με την επίβλεψη του καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Βασίλη Τσελέντη.

             Ο Δήμος Πάρου, θέλει να ευχαριστήσει τους ανωτέρω φορείς για τη συνδρομή τους στη προσπάθεια βελτίωσης, προστασίας και ανάπτυξης του τουρισμού στην Πάρο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου