Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Π.Π.Α. - Εκδρομή μελών ΚΑΠΗ Καρπενήσι - Μεσολόγι - Ναύπακτος - Αράχοβα - Δελφοί - Γαλαξίδι









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      





 Πάρος, 4 Οκτωβρίου 2018
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Κ.Π.Π.Α.)

Ταχ. Διεύθυνση:
Πρώην Δημαρχείο Πάρου
Παραλία Παροικίας


Ταχ. Κώδικας:
84400

Πληροφορίες:
Αθανασία Κυδωνιέως

Τηλέφωνο:
22840 24110

Fax:
22840 23364

Email:























ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδρομή μελών ΚΑΠΗ
Καρπενήσι-Μεσολόγγι-Ναύπακτος-Αράχοβα-Δελφοί-Γαλαξίδι

                                             Ι. Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας, Καρπενήσι

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης» Δήμου Πάρου οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία την φθινοπωρινή πολυήμερη επιδοτούμενη εκδρομή για τα μέλη των ΚΑΠΗ από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Στην εκδρομή συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ Αγκαιριάς, Μάρπησσας και Παροικίας και συνόδευσαν ο Πρόεδρος, Λεοντής Μικές και η κοινωνική λειτουργός του Νομικού Προσώπου. 

Αναλυτικότερα, οι εκδρομείς με έδρα τους το Καρπενήσι, την ορεινή όμορφη πόλη της Ευρυτανίας, είχαν την ευκαιρία να δουν ιδιαίτερες και μαγευτικές εικόνες μέσα στα ελατοδάση. Πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας, το γνωστό μοναστήρι το οποίο είναι κτισμένο ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα και Καλιακούδα.
 
Με επόμενη έδρα τους τη Ναύπακτο τα μέλη απήλαυσαν μια ενδιάμεση στάση στο Μεσολόγγι και στο πάρκο Ηρώων, όπου τιμούνται οι ήρωες της γνωστής πολιορκίας του 1826, καθώς και στην λιμνοθάλασσά του, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Ευρώπης και καθηλώνει με την ομορφιά της.

 

Κατά τη διάρκεια διαμονής τους στη Ναύπακτο, είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στην ιστορική πόλη, στο γραφικό λιμανάκι της και το κάστρο της. Από το πρόγραμμα δεν παραλείφθηκε η γνωριμία με την μοναδικής ομορφιάς φύση της ορεινής Ναυπακτίας. Μια περιοχή με περισσότερα από 45 χωριά, που διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής, ανάμεσα σε ατελείωτα δάση από έλατα, καρυδιές, οξιές και καστανιές. Πρότερη στάση τους για προσκύνημα υπήρξε η νεόδμητη Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ίππωνος και Σεραφείμ του Σάρεφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. 




                                  Ι. Μ. Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ, Τρίκορφο Φωκίδος
 

Το επιβλητικό ανδρικό μοναστήρι με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες που θυμίζει το καμπαναριό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο θρυλείται ότι είχε τόσα αντίστοιχα σήμαντρα και καμπάνες.
 
 
Ναός Απόλλωνα, Δελφοί


Παράλληλα, τα μέλη των ΚΑΠΗ επισκέφτηκαν έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς προορισμούς της Ρούμελης, την Αράχοβα. Ξεναγήθηκαν στους Δελφούς, το σημαντικότερο μαντείο της αρχαιότητας, ενώ τελευταίος σταθμός ήταν το Γαλαξίδι όπου απήλαυσαν την επαρχιακή πόλη με το σπουδαίο ναυτικό παρελθόν. 


Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, συνεχίζει αμέριστα να παρέχει έμπρακτα στη Τρίτη Ηλικία υποστήριξη, κοινωνική φροντίδα, ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τις καθημερινές δυσκολίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου