Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Επισκευάζουμε, συντηρούμε και ομορφαίνουμε τους σχολικούς μας χώρους


             








           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πάρος, 7 Σεπτεμβρίου 2018
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                             
                  ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 
             ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                                                       
                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκευάζουμε, συντηρούμε και ομορφαίνουμε
τους σχολικούς μας χώρους

Τα παιδιά μας, η ελπίδα και το αύριο του τόπου μας, σε λίγες ημέρες καλούνται να μοιραστούν την ημέρα και την καθημερινότητά τους στο δεύτερο σπίτι τους, το σχολείο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα τη νέα γενιά και τη βελτίωση της ποιότητα ζωής της. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ενός ευχάριστου, οικείου και λειτουργικού περιβάλλοντος διδασκαλίας, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί  θα μπορούν να απολαμβάνουν τις μαθησιακές διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτελούνται την παρούσα χρονική περίοδο από το Δήμο Πάρου και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πάρου, εργασίες για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Τα έργα κρίθηκαν απαραίτητα για την συντήρηση των σχολικών μονάδων, οι οποίες λόγω της παλαιότητας των υποδομών και των εγκαταστάσεών τους  χρήζουν ανάγκης συντήρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Οι εργασίες εκτελούνται ανά περίπτωση σε κύριους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία διευθυντών και καθηγητών, λουτρά) και βοηθητικούς χώρους των κτιρίων. Στο σύνολό τους οι εργασίες περιλαμβάνουν χρωματισμούς εσωτερικών χώρων, χρωματισμούς εξωτερικών χώρων και τοπικές επισκευές υγρομονώσεων – επιχρισμάτων (σε τοιχοποιίες ή/και στέγες) και εκτελούνται στα εξής κτίρια :

Νηπιαγωγεία Δρυού, Μάρπησσας, Νάουσας, Πρόδρομου, Λευκών και Κώστου.
Δημοτικά Αγκαιριάς, 1ο Παροικιάς, 2ο Παροικιάς, Νάουσας, Λευκών & Κώστου.
Γυμνάσια Παροικιάς, Νάουσας, Αρχίλοχου.
Λύκεια Παροικιάς, Νάουσας, ΕΠΑΛ

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς και ο τρόπος κατασκευής είναι σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάρου.
Το ύψος του προϋπολογισθέντος ποσού, των παραπάνω εργασιών, ανέρχεται στο ποσό των 34.994,00 Ευρώ, (συμπ/νου του Φ.Π.Α. 24%).  Ενώ σύντομα, έπονται νέα έργα για τα σχολικά κτίρια μέσω χρηματοδότησης ύψους 150.000,00 € από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου, που αφορούν την εκτέλεση έργου με τίτλο «Επισκευές-συντηρήσεις σχολικών κτιρίων (2018) », συνολικού προϋπολογισθέντος ποσού 210.000,00€.

Τέλος, διεκδικήσαμε και επιτύχαμε τη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  για το έργο «Επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων και αυλείων χώρων», ύψους 84.300,00 €. Τα παραπάνω έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν το διάστημα μεταξύ 8-15 Οκτωβρίου 2018.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου