Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Καλοκαιρινή Συναυλία με την Όλγα Βενέτη "Τραγουδώντας..... Ζω" στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες,  θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Πάρου 
για τη δημιουργία κέντρου Μητρότητας.




ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00

ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ

«Τραγουδώντας… Ζω»
 

“Τραγουδώντας...Ζω” με τη λυρική, ανεξίτηλη  σφραγίδα της Όλγας Βενέτη σε μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία. Κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, με τη μυρωδιά της νοσταλγίας και του θυμαριού, η Όλγα Βενέτη μας ταξιδεύει σε ακούσματα αγαπημένα που έγραψαν ιστορία στη μουσική και τις καρδιές μας με τη μοναδική μουσική καθοδήγηση του σπουδαίου μαέστρου και ενορχηστρωτή Χάρη Ανδρεάδη.
Με ελληνικά, αλλά και ξένα τραγούδια, που όλοι λατρέψαμε η Όλγα Βενέτη μας οδηγεί κατευθείαν στον δρόμο της χαράς και της καρδιάς. Εκτός από το “Ζω”, που ενέπνευσε την καλοκαιρινή συναυλία, θα ακουστούν εμβληματικά κομμάτια όπως τα “Δι’ ευχών», «Μ’ αγαπούσες θυμάμαι μια φορά», «Θα διώξω τα σύννεφα»  αλλά και πιο χορευτικά όπως το “La foule” ή το “Dancing Queen” - μέσα στο κλίμα του καλοκαιριού. Η ερμηνεία της Όλγας Βενέτη στο “Sous le ciel de Paris” ή το “Ne me quitte pas” σε εκείνες τις υπέροχες εμφανίσεις στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενθουσίασε τους κριτικούς και αναμένεται να συγκινήσει και πάλι το κοινό. Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες αναμνήσεις, όνειρα αλλά και ελληνική παράδοση, αφού δεν θα λείψουν ούτε τα αγαπημένα νησιώτικα κατευθείαν βγαλμένα από την θάλασσα του Αιγαίου και το απέριττο λευκό των Κυκλάδων.

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και έχει επίσης συνεργαστεί με τον καταξιωμένο τενόρο και δάσκαλό της Σταμάτη Μπερή. Από το 2014 με αφετηρία τον «Ιανό» ξεκινά μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων συναυλιών. Το 2015 ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» καλοδέχεται την Όλγα Βενέτη για τις δυο επόμενες συναυλίες ερμηνεύοντας διαχρονικά αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη σε συνδυασμό αξέχαστων εκτελέσεων της Edith Piaf και της Juliette Greco. Το 2016, η Όλγα Βενέτη στην Πάρο, το αγαπημένο της νησί, κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: ερμηνεύει πολυαγαπημένα τραγούδια που μιλούν στην ψυχή. Το 2017, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι μουσικές περιπλανήσεις ξεκινούν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», οπού το θέατρο και ο κινηματογράφος ενώνονται μουσικά με την μαγευτική φωνή της. Συνεχίζει ακούραστη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Οκτώβριο του 2017, στο Γηροκομείο Πειραιώς, όπου πραγματοποιείται μια μεγάλη μουσική εκδήλωση κατά της φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η Όλγα Βενέτη είναι εκεί  για να τιμήσει και να στηρίξει με την παρουσία της, θυμίζοντας την τεράστια χαρά που δημιουργεί σε όλους μας η μουσική. Λίγους μήνες μετά, στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής η Όλγα Βενέτη πλαισιώνει και στηρίζει μουσικά με συγκινητικές ερμηνείες την πρωτοβουλία του Ομίλου Υγεία, «All about heart”.

Ο Χάρης Ανδρεάδης, διαπρεπής σύγχρονος ενορχηστρωτής, πιανίστας και μαέστρος της ελαφράς μουσικής, προέρχεται από μουσικόφιλη οικογένεια. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε να σπουδάζει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών (με τον Γ. Μαρή και τη Λ. Βιτσεντζάτου). Απεφοίτησε το 1970, ενώ εργαζόταν ήδη ως πιανίστας. Παράλληλα έκανε μαθήματα θεωρητικών με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. Το 1974 μετέσχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (ως μαέστρος) παίρνοντας το Α' βραβείο.  Από το 1975 ως το 1978 είχε συνεχείς συμμετοχές στο ίδιο Φεστιβάλ. Το 1978 διηύθυνε την Ορχήστρα της Γαλλικής τηλεόρασης στη Eurovision. Έκτοτε εμφανίστηκε στην ίδια διοργάνωση άλλες 8 φορές. Το 1986 διηύθυνε τις εκτελέσεις του Ελληνικού και του Κυπριακού τραγουδιού. Το 1991 κατέλαβε την 5η θέση στο Διαγωνισμό της Eurovision. Έχει ενορχηστρώσει τραγούδια για πολλούς από τους "σούπερ-σταρ" τραγουδιστές τoυ ελληνικού πενταγράμμου σε ποσοστό που ξεπερνάει αρκετά το 50% των ενορχηστρώσεων της Ελληνικής δισκογραφίας. Έχει κερδίσει πάνω από 30 "χρυσούς" δίσκους και αρκετούς "πλατινένιους".

ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ
«Τραγουδώντας… Ζω»

Καλλιτεχνική επιμέλεια & ενορχήστρωση: Χάρης Ανδρεάδης

Συμμετέχουν: Άννα Ιωαννίδου, Νίκος Σπέρης

Παίζουν οι μουσικοί:
Μιχάλης Σεραφείμ, κιθάρα
Παύλος Διαμαντόπουλος, μπάσο
Διονύσης Αγαλιανός, τρομπέτα
Δημήτρης Ανδρεάδης, keyboard
Αντώνης Κουλούρης, τύμπανα

Τιμή εισιτηρίου:
12 ευρώ (γενική είσοδος) 
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας Πάρου για τη δημιουργία κέντρου Μητρότητας

Προπώληση εισιτηρίων:  
Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμο, Περιφερειακός Παροικιάς, Πάρος, τηλ. 22840 22906
(Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 9.00 -14.30 & 18.00 -21.00, Τετάρτη – Σάββατο 9.00 – 14.30)

Με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ

Με την ευγενική χορηγία των: 

MORAITIS WINERY -  ΑΦΟΙ ΓΚΙΚΑ ΑΓΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.  -  ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ s 
BLUE STAR FERRIES - ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου