Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδρομή μελών των ΚΑΠΗ σε Καλαμάτα-Τολό-Πόρο




Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης» Δήμου Πάρου οργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία την εαρινή πολυήμερη επιδοτούμενη εκδρομή για τα μέλη των ΚΑΠΗ από 14 έως 18 Μαΐου 2018.
Στην εκδρομή συμμετείχαν μέλη των ΚΑΠΗ Αγκαιριάς, Μάρπησσας και Παροικίας και συνόδευσαν ο Πρόεδρος, Λεοντής Μικές και η κοινωνική λειτουργός του Νομικού Προσώπου. 


Αναλυτικότερα, οι εκδρομείς με έδρα τους τη Καλαμάτα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την γραφική Μεθώνη με το βενετσιάνικο κάστρο και την πλούσια ιστορία της και την γοητευτική κωμόπολη της Πύλου. Κατά τη διάρκεια διαμονής τους στη Καλαμάτα, είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο να περιηγηθούν στην πόλη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στον πολιούχο Ιερό Ναό της Υπαπαντής.


Με επόμενη έδρα τους το Τολό τα μέλη απήλαυσαν μια ενδιάμεση στάση για προσκύνημα στο ξακουστό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, κοντά στο χωριό Βάστα της Μεγαλόπολης. Εκεί, το τοπίο ήταν ειδυλλιακό. Το μικρό εκκλησάκι βρίσκεται σε μια μαγευτική καταπράσινη τοποθεσία και  προκαλεί δέος σε κάθε επισκέπτη αφού από τη στέγη του ξεπηδούν δεκαεπτά δέντρα, ενώ από τα θεμέλια του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. 


Παράλληλα, τα μέλη των ΚΑΠΗ επισκέφτηκαν το ιστορικό Παλαμήδι και ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης του Ναυπλίου, ενώ χάρηκαν και μια ημερήσια εξόρμηση στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού, τον Πόρο.
Η εκδρομή έληξε με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών.
Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δήμου Πάρου, συνεχίζει αμέριστα να παρέχει έμπρακτα στη Τρίτη Ηλικία υποστήριξη, κοινωνική φροντίδα, ευκαιρίες για ψυχαγωγία και ανάπαυλα από τις καθημερινές δυσκολίες.



                                                                                                                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Π.Α.
ΛΕΟΝΤΗΣ ΜΙΚΕΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου