Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α.Π.Α. - Πρώτο βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στην Εκπαίδευση 
 
Το οικολογικό παραμύθι "Αλίκη η Χελώνα", του Καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ. Αντώνη Γάκη, που γράφτηκε για το ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α.Π.Α. (Σύλλογος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πάρου Αντιπάρου), πήρε το πρώτο βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην εκπαίδευση.


Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Πάρου και την προσπάθεια τους για την οριστική κατάργηση της πλαστικής σακούλας με την βοήθεια της Αλίκης της Χελώνας από την Αλυκή της Πάρου. Η εικονογράφηση είναι της Ουρανίας Πικραμένου.

Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη κορυφαία διάκριση που ευελπιστούμε να σηματοδοτήσει νέες δράσεις και επιτυχίες στο μέλλον.
Δελτίο τύπου ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α.Π.Α.

Μια σημαντικότατη διάκριση για το ΣΥΔΙΣΑΠΑ και τα νησιά της Πάρου και της Αντιπάρου φέρνει η βράβευση του δίγλωσσου οικολογικού παραμυθιού Αλίκη η Χελώνα , του συγγραφέα και καθηγητή Περιβάλλοντος Δρ.Αντώνη Γάκη που έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στην τελετή βράβευσης των ΟΤΑ και των ΦΟΣΔΑ όλης της Ελλάδας, στα πλαίσια της 2ης διεθνούς έκθεσης Verde Tec που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο μικρός Πέτρος από το δημοτικό της Νάουσας γεγονός που ενθουσίασε το κοινό και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν τα νησιά μας για να δουν την ομορφιά αλλά και την καθαριότητα που για όλους τους μαθητές αποτελεί τρόπο ζωής.


            
Μετά την βράβευση μοιράστηκε το παραμύθι σε ολους τους συνέδρους μέσα στην πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων του ΣΥΔΙΣΑΠΑ .Η βράβευση αυτή εκτός ότι αποτελεί μια διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών που γίνονται στα νησιά μας είναι και μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου