Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων



                
                                                                      




           
             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Πάρος, 19  Ιουνίου 2017
                ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                               
                    ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΑΘ/ΤΑΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, κρίνονται αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων (οι οποίες ανανεώθηκαν με τον Ν.4429/2016-άρθρο 10) των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των  Δήμων και οριστικοποιείται η απόλυσή τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στον Δήμο Πάρου ανέρχονται στους 30 και είναι απλήρωτοι από την 01/01/2017 έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι εργάζονται κανονικά το ανωτέρω χρονικό διάστημα , λόγω μη έγκρισης από τον επίτροπο του Ν. Κυκλάδων.

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.,   μετά την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε : α) τον αποκλεισμό όλων των γκαράζ της Υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2017 έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και β) την προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

            Κατόπιν τούτου και επειδή αναμένεται να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας,  ενημερώνουμε τους δημότες και τους επιχειρηματίες του νησιού ότι δεν θα πραγματοποιείται καθημερινά η αποκομιδή των απορριμμάτων και γι’ αυτό παρακαλούμε το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων.

Σε αντίθετη περίπτωση,  να δένουν τους σάκους απορριμμάτων πολύ καλά, ώστε να μην διασκορπίζονται τα απορρίμματα στους γύρω κοινόχρηστους  χώρους. Το  διάστημα αυτό, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, όποιος πολίτης ή επιχείρηση επιθυμεί, μπορεί να μεταφέρει με δικό του μέσο τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου