Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΣε λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” , στην Αθήνα, απενεμήθη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 ο τίτλος "European Region of Gastronomy 2019" στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Η εξαιρετική αυτή διάκριση, ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού, και των τοπικών προϊόντων των νησιών της. Ένας γαστρονομικός πλούτος και μια κουζίνα, από τις αρχαιότερες και πλουσιότερες του κόσμου, που της δίνεται τώρα η δυνατότητα να τη γνωρίσει όλη η Ευρώπη. 

Μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης (τίτλος που θα συνοδεύει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τώρα και για τρία ολόκληρα χρόνια), στόχος της Περιφέρειας είναι να καταστεί διεθνής γαστρονομικός τουριστικός προορισμός, να δοθεί έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην εκπαίδευση των παραγωγών και στη μύηση των επισκεπτών στον γαστρονομικό της πλούτο.


Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησε  ο Αντιδήμαρχος Πάρου κ. Μανώλης Μαλαματένιος ενώ ξεχώρισε η ομιλία της Αργυρώς Μπαμπαρίγου, Σεφ και Πρέσβειρα της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 για την «Αιγιακή Διατροφή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου